Gibanica od šerota i poriluka

Autor: davorka   (palac x 10685) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dkg pšeničnog brašna za kruh 1 žlica masti mlijeko sol po želji Nadjev: 60 dkg šerota (grubo mljeveni bijeli kukuruz) 60 dkg sira 2 dcl vrhnja 1 jaje poriluk sol po želji Priprema:  Sastojke za tijesto izmiješati i razvaljati u mlinac. Staviti ga u posudu za pečenje tako da visi preko rubova posude barem 5 cm. Poriluk izreži na trakice, malo prokuhaj, ocijedi i izmiješaj s ostalim sastojcima. Rasporedi po tijestu i zavrni rubove tijesta. Prelij s vrhnjem i stavi peći na 180 C 40 min. Lim mora biti malo namašćen. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 50 dkg pšeničnog brašna za kruh
  • 1 žlica masti
  • mlijeko
  • sol po želji

Nadjev:

  • 60 dkg šerota (grubo mljeveni bijeli kukuruz)
  • 60 dkg sira
  • 2 dcl vrhnja
  • 1 jaje
  • poriluk
  • sol po želji

Priprema: 

Sastojke za tijesto izmiješati i razvaljati u mlinac. Staviti ga u posudu za pečenje tako da visi preko rubova posude barem 5 cm.
Poriluk izreži na trakice, malo prokuhaj, ocijedi i izmiješaj s ostalim sastojcima.

Rasporedi po tijestu i zavrni rubove tijesta. Prelij s vrhnjem i stavi peći na 180 C 40 min. Lim mora biti malo namašćen.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salenjaci a'la Đurđica - PROČITAJTE Topli sendviči - PROČITAJTE Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Cvetlinska gibanica - PROČITAJTE Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE