Doboš torta

Autor: Cica   (palac x 7120) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Biskvit od 6 jaja  Krema:   4 jaja 25 dag šećera  1 vanilin-šećer  10 dag čokolade  25 dag maslaca  karamel-preljev  20 dag šećera  2 dag maslaca  2 žlice limunova soka  6 žlica vode   Priprema: Napravite smjesu za lagani biskvit, razdijelite u 6 dijelova, te ispecite 6 okruglih listova biskvita. Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice, a po vrhu prelijte preljevom od karamela. Krema: Cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro poveže (teče s kuhače u niti). Zatim je ohladite i umiješajte pjenasti maslac. Karamel: Šećer stavite u tavu s debelim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne dobije svijetlo-smeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac, sok od limuna i vodu. Sve kratko prokuhajte i vruće prelijte preko torte. Napomena: Biskvitne listove pecite na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Stavite papir na okrenutu stranu tepsije i prije nego ćete izliti biskvitnu smjesu označite na njemu kružni oblik kalupa torte Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+814)

Sastojci:

  • Biskvit od 6 jaja 

Krema: 

  •  4 jaja
  • 25 dag šećera 
  • 1 vanilin-šećer 
  • 10 dag čokolade 
  • 25 dag maslaca 
  • karamel-preljev 
  • 20 dag šećera 
  • 2 dag maslaca 
  • 2 žlice limunova soka 
  • 6 žlica vode 

 Priprema:

Napravite smjesu za lagani biskvit, razdijelite u 6 dijelova, te ispecite 6 okruglih listova biskvita. Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice, a po vrhu prelijte preljevom od karamela. Krema: Cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro poveže (teče s kuhače u niti). Zatim je ohladite i umiješajte pjenasti maslac. Karamel: Šećer stavite u tavu s debelim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne dobije svijetlo-smeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac, sok od limuna i vodu. Sve kratko prokuhajte i vruće prelijte preko torte. Napomena: Biskvitne listove pecite na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Stavite papir na okrenutu stranu tepsije i prije nego ćete izliti biskvitnu smjesu označite na njemu kružni oblik kalupa torte

Prosjek: 4 (+814)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Jež torta - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE