Bunjevačka žetelačka juha

Autor: Asja   (palac x 12548) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 mlada goluba 2 mrkve 1 peršinov korijen mali komadić celerova korijena 1 glavica luka 5 dag domaćih rezanaca za juhu vegeta sol Priprema: Očišćene i oprane golubove narežite (svakog) na četiri dijela. Stavite ih u lonac zajedno s očišæenom mrkvom, celerom, peršinom i opranim lukom, koji ste, zajedno sa suhom ljuskom, zapekli na ploči štednjaka. Zalijte litrom hladne vode, posolite i kuhajte oko 30 minuta. Zatim iz juhe odstranite samo povrće, a zakuhajte rezance, pospite vegetom i kuhajte oko 5 minuta. Juhu poslužite zajedno s mesom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+171)
kako su me naučili, ova juha se pripravljala i nosila žeteocima na njivu zbog okrepe, pa je otud i dobila ime. I još nešto, juha će biti aromatičnija i zdravija, ako se doda sok od celera.

Sastojci:

  • 2 mlada goluba
  • 2 mrkve
  • 1 peršinov korijen
  • mali komadić celerova korijena
  • 1 glavica luka
  • 5 dag domaćih rezanaca za juhu
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Očišćene i oprane golubove narežite (svakog) na četiri dijela. Stavite ih u lonac zajedno s očišæenom mrkvom, celerom, peršinom i opranim lukom, koji ste, zajedno sa suhom ljuskom, zapekli na ploči štednjaka. Zalijte litrom hladne vode, posolite i kuhajte oko 30 minuta. Zatim iz juhe odstranite samo povrće, a zakuhajte rezance, pospite vegetom i kuhajte oko 5 minuta. Juhu poslužite zajedno s mesom.

 

 

Prosjek: 4 (+171)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Juha od badema - PROČITAJTE Kokošja juha - PROČITAJTE Goveđa juha - PROČITAJTE