Boršč sa misoom

foto natječaj recepti_bez_slike
  • 100 g sejtana
  • 1 glavica luka
  • 1 manja mrkva
  • 1 manji celer
  • 1 manja cikla
  • 2 lista kelja
  • 1 kašičica sezamovog ulja
  • 1 litar vode
  • 1 mrvica soli
  • 2 jušne žlice misoa
  • rendani đumbir kao garnirung

Staviti sezamovo ulje u duboku usku šerpu, zatim zagrijati i staviti sitno kosani luk, a mrkvu i celer kosati na sitne kocke i staviti 5 minuta poslije luka, a zatim i mrvu soli, okretati sve da ne zagori.
Nakon 10 minuta doliti 1 litar tople vode, a zatim, sejtan i ciklu kosane na kocke.
Kuhati sve to još 10 minuta, a zatim dodati kelj kosan na trake.
Posle još 5 minuta dodati razmućen miso i paziti da ne porključa i držati na ivici klučanja još 5 minuta.
Na kraju može se dodati rendani đumbir po ukusu.
Takođe umesto sejtana, može se dodati tempeh ili moči. 

Prosjek: 5 (+957)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Buzara - PROČITAJTE Musaka od kelja - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE Piletina sa jagodama, lukom i mentom - PROČITAJTE