Blitva sa bademima.

Autor: byB   (palac x 1422) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg blitve soli po želji 4 žlice maslinovog ulja - koristiti će se 2+2 2 žlice soja sosa 2 žlice meda (blažeg, svijetlog) 1/2 žličice đumbira u prahu 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića 1 glavica luka (ja sam koristila ljubičasti, kapulu) 2 čena češnjaka (ja ga nisam stavljala zbog alergije, ali sigurno bi bilo dobro dodati ga) 2 žlice badema u listićima - Blitvu očistiti, oprati i skuhati. Vodu u kojoj će se kuhati posoliti po želji, ali ne previše obzirom na ostale sastojke koji slijede. Kada voda provri kuhati još max.5 minuta, samo da omekša.Ocijediti je od vode. - U drugu posudu ili veću tavu staviti 2 žlice maslinovog ulja, soja sos, med , đumbir i muškatni oraščić. - Sve dobro promiješati i zagrijati na srednjoj vatri. - Luk i češnjak nasjeckati i dodati ih na zagrijanu smjesu, pržiti ih dok ne omekšaju. - Zatim dodati kuhanu blitvu, dobro sve promješati i kuhati još oko 5 minuta dok se blitva ne sjedini sa svim sastojcima i dodatno omekša. Na polovini kuhanja dodati preostale 2 žlice maslinovog ulja - Listiće badema lagano tostirati i kada je blitva gotova servirati je i posuti listićima badema I evo pomalo neobične, ali vrlo ukusne blitve !  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+779)
Zašto ne probati malo drugačiju blitvu ? Sa bademima, medom,...., fino začinjenu.

Sastojci

  • 1 kg blitve
  • soli po želji
  • 4 žlice maslinovog ulja - koristiti će se 2+2
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice meda (blažeg, svijetlog)
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 glavica luka (ja sam koristila ljubičasti, kapulu)
  • 2 čena češnjaka (ja ga nisam stavljala zbog alergije, ali sigurno bi bilo dobro dodati ga)
  • 2 žlice badema u listićima

- Blitvu očistiti, oprati i skuhati. Vodu u kojoj će se kuhati posoliti po želji, ali ne previše obzirom na ostale sastojke koji slijede. Kada voda provri kuhati još max.5 minuta, samo da omekša.Ocijediti je od vode.
- U drugu posudu ili veću tavu staviti 2 žlice maslinovog ulja, soja sos, med , đumbir i muškatni oraščić.
- Sve dobro promiješati i zagrijati na srednjoj vatri.
- Luk i češnjak nasjeckati i dodati ih na zagrijanu smjesu, pržiti ih dok ne omekšaju.
- Zatim dodati kuhanu blitvu, dobro sve promješati i kuhati još oko 5 minuta dok se blitva ne sjedini sa svim sastojcima i dodatno omekša. Na polovini kuhanja dodati preostale 2 žlice maslinovog ulja
- Listiće badema lagano tostirati i kada je blitva gotova servirati je i posuti listićima badema

I evo pomalo neobične, ali vrlo ukusne blitve ! 

Prosjek: 4 (+779)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje - PROČITAJTE Piletina sa jagodama, lukom i mentom - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Juha od šparug - PROČITAJTE Buzara - PROČITAJTE