Biskvitna rolada sa crvenim grejpom

Autor: natašaklo   (palac x 4584) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Biskvit  6 jaja  15 dag šećera 1 vanilin šećer  4 dag sitnog šećera  12 dag brašna  8 dag gustina  4 žlice tople vode  malo praška za pecivo (na vrh noža)  Nadjev  6 crvenih grejpova  6 - 8 velikih žlica šećera  5 listova želatine  30 dag svježeg sira  1 dl tučenog vrhnja  priprema: Žumanjke pjenasto miješajte s vodom, postupno dodavajte šećer i vanilin šećer. Od bjelanjaka i sitnog šećera istucite čvrst snijeg, dodajte ostale sastojke i ulijte u namašten ili papirom za pečenje obložen lim. Pecite 10 - 12 min. u zagrijanoj pećnici (200° C). Pečeni biskvit pokrijte limom, ili zamotajte u krpu. Za nadjev uzmite 2 dl soka od grejpa zagrijte sa šećerom, ali ne kuhajte.  Želatinu 5 - 6 min. močite u hladnoj vodi, ocijedite, promiješajte sa zagrijanim sokom. Malo ohladite. Svježi sir kremasto izmiješajte, da bude gladak, dodajte rastopljenu želatinu. Promiješajte, stavite na hladno. Kad se smjesa na rubu posude počne želirati, dodajte tučeno vrhnje, sve izmiješajte električnom miješalico. Kreom premažite biskvit. Preostala 4 grejpa ogulite, filetirajte (očistite od opnice) i kriškice složite na biskvit. Stavite neko vrijeme na hladno, posipajte sitnim šećerom i poslužite.Varijanta Umjesto kreme sa sokom od grejpa i sira, uzmite 4 - 5 dl tučenog vrhnja, dodajte 2 kremfiksa, premažite biskvit, složite ribize, maline ili jagode.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+628)

sastojci:

Biskvit 

  • 6 jaja 
  • 15 dag šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 4 dag sitnog šećera 
  • 12 dag brašna 
  • 8 dag gustina 
  • 4 žlice tople vode 
  • malo praška za pecivo (na vrh noža) 

Nadjev 

  • 6 crvenih grejpova 
  • 6 - 8 velikih žlica šećera 
  • 5 listova želatine 
  • 30 dag svježeg sira 
  • 1 dl tučenog vrhnja 

priprema:

Žumanjke pjenasto miješajte s vodom, postupno dodavajte šećer i vanilin šećer. Od bjelanjaka i sitnog šećera istucite čvrst snijeg, dodajte ostale sastojke i ulijte u namašten ili papirom za pečenje obložen lim. Pecite 10 - 12 min. u zagrijanoj pećnici (200° C). Pečeni biskvit pokrijte limom, ili zamotajte u krpu. Za nadjev uzmite 2 dl soka od grejpa zagrijte sa šećerom, ali ne kuhajte.  Želatinu 5 - 6 min. močite u hladnoj vodi, ocijedite, promiješajte sa zagrijanim sokom. Malo ohladite. Svježi sir kremasto izmiješajte, da bude gladak, dodajte rastopljenu želatinu. Promiješajte, stavite na hladno. Kad se smjesa na rubu posude počne želirati, dodajte tučeno vrhnje, sve izmiješajte električnom miješalico. Kreom premažite biskvit. Preostala 4 grejpa ogulite, filetirajte (očistite od opnice) i kriškice složite na biskvit. Stavite neko vrijeme na hladno, posipajte sitnim šećerom i poslužite.Varijanta Umjesto kreme sa sokom od grejpa i sira, uzmite 4 - 5 dl tučenog vrhnja, dodajte 2 kremfiksa, premažite biskvit, složite ribize, maline ili jagode. 

Prosjek: 4 (+628)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Krem kolač sa malinama - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE Prugasta torta od sira - PROČITAJTE