Vino od višanja

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Vino od višanja

sonja traži recept za vino od višanja

Slika korisnika Asja's
Offline
Pridružen/a: 08/12/2010

5 kg visanja

5 kg secera

100 g limuntusa

5 l vode

Visnje oprati pod mlazom vode, odvojiti od kostica i peteljki, staviti u vecu posudu zajedno sa secerom i limuntusomda odstoji  jedan dan  na hladnijem i tamnijem mjestu, promjesati 2-3 puta. Propasirati na cijedilku sa sirim rupicama ili propustit kroz masinu za pravit sok od rajcice.(bit je da se odvoji ljuska i da ima malo krupnijih komada visanja) Vodu prokuhati i odmah prelit sastojke, takodjer odmah sipati u ciste boce zagrijane u pecnici na 100 stupnjeva.(cepove dobro zavrnut a ako su stariji prije cepa staviti celofan) Sloziti u neko korito ili sl.s tim da  uzmite u obzir -  da se sto bolje umotava u deku ili vise njih. Hladi se par  dana i nakon toga je za upotrebu a moze stajat i do  dvije godine bez da se pokvari.

Slika korisnika antonella's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

probala sam liker od višanja, ali vino još nikada. Višnje samo što nisu zrele pa se spremam na ovu avanturu. Ne zvuči nešto preteško, ali dvije godine neče dočekat sigurno :)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kuhano vino - PROČITAJTE Kuhano vino s narančom - PROČITAJTE Kolač od višanja s prelivom - PROČITAJTE Griz štrudla od višanja - PROČITAJTE Palačinke s vajnšatoom - PROČITAJTE