Pravila natječaja "korisni savjeti" - 2014/2015

1 post / 0 new
Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009
Pravila natječaja "korisni savjeti" - 2014/2015

Recepti.hr ovom objavom i službeno započinju natječaj za najbolji članak na temu "korisnih savjeta".

Cilj natjecanja je stvaranje kvalitetnih tekstova na temu pripreme hrane i pronalazak najboljih članaka - najbolje napisanih i najkvalitetnijih na natjecanju!

Sudjelovati mogu svi koji će se držati slijedećih pravila:

 1. Pravilo 1 – napiši kvalitetan, dobro istražen, bogato opisan, informativan članak, recept ili uputu
 2. Pravilo 2 – neka tekst bude koristan čitatelju
 3. Pravilo 3 – u njemu upotrijebi čim više riječi
 4. Pravilo 4 – neka tekst bude originalani, samo tvoj, a ako koristiš citate označi ih navodnicima i navedi izvor
 5. Pravilo 5 – originalnost teksta će biti provjerena
 6. Pravilo 6 – članak kandidiran za ovo natjecanje treba biti napravljen samo za stranicu recepti.hr i nigdje dugdje objavljen
 7. Pravilo 7 – autorska prava na članak zadržava autor, kao i odgovornost, a recepti.hr preuzimaju prava objave u svim oblicima
 8. Pravilo 8 – pobjednike natječaja odabrat će žiri u sastavu najmanje 3 člana (od čega minimalno 1 predstavnik redakcije recepti.hr)
 9. Pravilo 9 – osnovni kriterij za najbolji članak je kvaliteta obrade teme, konkretnije, kolika je korisnost samog teksta za one koji će ga čitati
 10. Pravilo10 – nakon što napišete i objavite članak ostavite link u komentaru pod temu natječaja kako bi bili nominirani za natjecanje
 11. Pravilo 11 – sudjelovanje na natječaju je besplatno
 12. Pravilo 12 – teme članaka neka se vrte oko hrane, pripreme hrane, sastojaka i pripreme sastojaka, npr.: kako napraviti dizana tijesta, kako raditi kore, zimnice, kiflice, koje gljive su jestive, kako uzgajati povrće u vrtu, izrada čajeva u kućnoj radinosti, berba ljekovitog bilja i priravci, hrana kao lijek, dijete, kako napraviti pekmeze, đemove, namaze, sirupi, savjeti baka koji i danas vrijede...
 13. Pravilo 13 – u članku se mogu nalaziti fotografije, a ukoliko ih stavljate, koristite svoje ili one na koje imate pravo korištenja (navedite izvor)
 14. Pravilo 14 – članak treba biti formatiran i uredno strukturiran (naslov, podnaslov, odlomci)
 15. Pravilo 15 – naslovi moraju biti opisni i nositi sasvim jasnu poruku o čemu se u članku ili odlomku radi
 16. Pravilo 16 – članak može imati i linkove na važne i potrebne internetske stranice

Savjet za kraj:

Odaberite jednu temu, odvojite dovoljno vremena za istraživanje iste, napišite naslov i podnaslove pa istražite svaku temu podnaslova zasebno.

Nemojte pisati članke s poluprovjerenim informacijama (ovo se posebno odnosi na dijete i na utjecaj pojedinih namirnica na zdravlje). Složite kvalitetan tekst. Može biti i vodič tipa „kako napraviti...“ ili "deset razloga zašto kuhati s..."

Minimalni kriteriji za dobivanje nagrade

Minimalni kriteriji kvalitete postoje. Ako tekst ne zadovoljava kriterije ne može biti nagrađen, a možda niti objavljen.
Pokušaji recikliranja tema koje se, s više ili manje istih podataka mogu naći na internetu, neće biti dovoljni za ulazak u konkurenciju za nagradu, zato pišite o svojim iskustvima i spoznajama. Pišite o onome što je vama jasno i jednostavno, drugima će to biti vrlo korisno. Ne prepisujte sa stranih portala, nema tu sreće :)

Nagrade jesu važne, ali nam je i želja stvoriti mjesto na forumu kako bi se mogli zajednički družiti, zabavljati i nešto novo naučiti! Vjerujemo da svaki kvalitetan članak može pomoći u tome.

Kod sufinanciranja nagrada pomažu nam Terme Tuhelj d.o.o., Gen commerce d.o.o., Ivančica d.d. i Virtus Grupa d.o.o. (Bija Baja Buf) o čemu ćemo se još raspisati.

Nakon prikupljanja 15 članaka i najmanje 30 dana nakon početka kruga, žiri će odabrati najbolje radove. Minimalan broj nagrada po jednom krugu je 3 kom.

 

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...