Pohane šnicle

5 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Pohane šnicle

katarina traži recept za pohane šnicle

Slika korisnika Rebeka's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Šnicle možemo pohati na razne načine,pa ću napisati bar dva načina za pohanje.
1. Način pohanja
je i najjednostavniji,meso istucamo i malo posolimo da obje strane, u tanjuru izmutimo dva-tri jaja i dodamo soli.
U drugi tanjur stavimo brašana a u treći mrvice krušne.
Kad smo šnicle dobro istucali uvalajmo ih prvo u brašno,zatim u jaja a na kraju u krušne mrvice,
u međuvremenu smo već zagrijali ulje na tavi,
pečemo lagano,kad nam postanu onako zlatno žute,okrenemo i pećemo na drugu stranu,ovako pripremljene šnicle su jako fine.
2. Način pohanja
U 2dcl izmutimo 2jaja,dodamo soli i malo brašana da nam postane zgusnuta smjesa kao kad radimo palačinke.
U tu smjesu svaku šniclu uronimo sa jedne i druge strane,ulje smo već u međuvremenu zagrijali,pečemo dok se ne uhvati hrskava korica,zatim okrenemo na drugu stranu,
želimo li da nam korica bude mekana,samo nakon pečenja prekrijemo posudu poklopcem.
3

Zec
Slika korisnika Zec's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

Nakon što sam ne netu nišao  na ideje kako malo eksperimentirati sa pohanjem, dosta često paniram.

Probajte ove savjete:

Ako želite jako hrskavu koru kao bazu smjese za paniranje upotrijebite usitnjenu tortilju ili čips od krumpira.

Pileći ili pureći fileti panirani u smjesi s kokosovim pahuljicama imat će posebno egzotičan okus i aromu, a najbolje je kokosove pahuljice pomiješati s mrvicama u omjeru 2:1.

U smjesu za paniranje možete dodati isjeckano začinsko bilje – peršin, bosiljak, ali i naribani sir.

Kikiriki je idealan za paniranje svinjskih šnicli, a smjesu za pohanje pripremite od usitnjenog slanog kiki rikija i razmrvljenog toasta.

Usitnjene kukuruzne ili zobene pahuljice također mogu poslužiti kao baza za smjesu za paniranje kojom se panira i riba.

Parmezan u smjesi za paniranje koristi se u pripremi talijanskog specijaliteta paniranih telećih šnicli.

Smjesa za pohanje od sezama je najčešća u kraju gdje ja živim, a izvrsno ide uz svaku vrstu mesa koje je potrebno lagano začiniti i peći na slaboj vatri kako sezam ne bi izgorio.

Ja ni jedno meso prije pohanja ne tučem već šniclu pritisnem malo jače posudom ili nožem prije valjanja u brašno i mrvice.U protivnom će meso biti pretvrdo.

Začinite šniclu solju i paprom pa ju uvaljajte u brašno. Protresite ju tako da ostane prekrivena tankim slojem brašna. Za tekući dio smjese umutite dva jaja s dvije žlice vode te u tu mješavinu umočite šnicle. Kap ili dvije ulja u jajima omogućava bolje prianjanje smjese uz šnicle, a možete kapnuti i malo mlijeka pogotovo ako su vam domaća jaja intenzivnije žute boje. Na kraju šnicle s obje strane opet uvaljajte u smjesu za paniranje i pecite.

Kako biste pripremili ukusan pohanac s hrskavom koricom osim smjese za paniranje vrlo je važna tehnika pečenja. Najbolje je šnicle peći na zagrijanom ulju u velikoj i dubljoj tavi s dovoljno ulja tako da meso gotovo pliva. Tijekom pečenja tavu treba povremeno protresti kako bi ulje prekrilo i gornji dio šnicle. Nakon što je ispečena šniclu je potrebno na kuhinjskom papiru ocijedite od suvišne masnoće.

Za pečenje paniranih šnicli najpogodnije je suncokretovo ili kanolino ulje, mješavina maslaca i masti ili maslaca i ulja. Maslac pri visokim temperaturama gori pa ga je potrebno s nekom drugom masnoćom pomiješati u omjeru 1:1.

Slika korisnika violeta's
Offline
Pridružen/a: 14/06/2010

Zec hvala na savjetima.
A da li je netko probao pohati poslagano meso u crni lim pa u pećnicu?
Ako netko je, zanima me da li meso bude premasno i kolko masnoće stavljate i kakve masnoće?

Slika korisnika rockiva's
Offline
Pridružen/a: 17/06/2011

ja nisam, ali moja susjeda je. Nije mi se svidjelo jer se meso nekako posušilo. Ona je stavila na papir za pećenje i nije stavljala masnoće.
Znam da dosta ljudi tako poha meso, pogotovo kad imaju puno gostiju na ručku. Ja radije poham u dvije tavice jer su mi puno ukusniji.

dobar tek!!!

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...