Perkelt od soma

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Perkelt od soma

Maja traži recept za perket od soma

Slika korisnika goca's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

perket nije, a vrlo vjerojatno nije ni parket :)
tražiš pretpostavljam perkelt od soma koji je jako poznat u području uz Dunav i Dravu te brojna ribnjačarska područja u ovom dijelu Europe.
Za taj fini specijalitet potrebna je otprilike jedna kila soma (bilo bi još bolje ako ga možeš filetirati)
30 dkg crvenog luka
1 žlica slatke mljevene paprike
1 žlica ljute mljevene paprike
10 dkg slanine
1 žlica vegete
1 ljuti feferon
2 žlica ulja
3 češnja češnjaka
Za prilog je potrebno:
oko 25 dkg široke tjestenine
30 dkg svježeg sira
1 dcl vrhnja za kuhanje
2 žlice vegete
2 dkg maslaca.
Ako niste filetirali, ribu dobro operite i očistite pa narežite na kockice. Luk sitno nasjeckajte, a slaninu izrežite na kockice. Na zagrijanom ulju kratko popržite slaninu pa ju potom maknite s masnioće. Na tu istu masnoću dodajte luk koji kratko prodinstajte, a zatim posudu maknite sa štednjaka.
Dodajte crvenu slatku i ljutu papriku, zalijte sa 1 dcl vode pa posudu vratite na vatru. Po luku rasporedite ribu, pa posipajte s vegetom i zalijte vrućom vodom tako da prekrije ribu, ali samo prekrije, ne smije riba plivati u tome. Nakon toga dodajte ljuti feferon i češnjak pa kuhajte na vatri oko pola sata.
Za prilog skuhajte tjesteninu i ocijedite ju . U široj tavici otopite maslac pa dodajte vrhnje za kuhanje , a zatim ocjeđenu tjesteninu. Posipajte vegetom pa vratite na vatru par minuta da prokuha .
Sviježi sir dobro procijedite i umiješajte u vruću tjesteninu te posipate kockicama pečene slanine .

Slika korisnika VANE's
Offline
Pridružen/a: 08/08/2011

Goca , malo je komplicirano . Moželi mi itko reći kako se radi piletina s gorgonzolom ili frigana riba s narezanim povrćem !?

Slika korisnika goca's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

pa naravno da je komplicirano, svaki perkelt od bilo koje ribe sadrzi otprilike iste sastojke.
Inace, recept od piletine trazis na krivom mjestu :)
Ribu frigas tako da ju malo posolis, uvaljas u brasno i bacis na vruce ulje na par minuta.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...