Pečeni kunići

Neno traži recept za pečenog kunića

1
Slika korisnika nena's

Kunić na dalmatinski način

Sastojci:
za 4 osobe
1 kunić
5 režnjeva češnjaka
10 dag pancete
1 dl ulja
malo kadulje
2 lista lovora
grančica ružmarina
1 mrkva
2 dl bijelog vina
2 limuna
peršin
sol i papar

Očiščenog kunića ostaviti preko noći u marinadi kako bi omekšao. Nakon vađenja iz marinade, kunića dobro oprati, nabosti ga narezanim režnjevima češnjaka i obložiti ga ploškama pancete. Posoliti ga, položiti u posudu za pečenje i preliti uljem. Dodati lovor, ružmarin, kadulju, papar u zrnu, luk i mrkvu. Sve zajedno peći u pećnici jedan sat na 180 C. Dok se kunić peče, treba prpremiti umak od malo ulja, sjeckanog peršina i soka od dva limuna. Napola pečenog kunića razrezati na četiri dijela i preliti umakom. Ispeći ga do kraja povremeno podlijevajući vinom.

2
Slika korisnika maety's

nasilnici jedni

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salata pečeni slatki krumpir, kvinoja i svježi kravlji sir -... Salata - pečeni slatki krumpir, brokula i mrkva - PROČITAJTE Pečeni odojak - PROČITAJTE Salata kozji sir, smeđa leća i pinjoli - PROČITAJTE Pečeni paprikaš - PROČITAJTE