Patliđani s mozarelom

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Patliđani s mozarelom

VLATKO RESCHNER traži recept za patliđane s mozarelom

Slika korisnika Buco's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

Potrebna su vam 2 veća patlidžana za patliđane sa mozzarelom i naravno mozzarella. Još uzmite 2 žlice brašna, jaje, 4 žlice prezla, ulje za prženje, krupna morska sol.

Prvo treba narezati patlidžane na šnite debljine oko 1-2 cm. Posuti sa morskom solju i ostaviti oko 30 minuta u cjediljki da “ispusti” gorčinu i da se ocijedi. Zatim trebate oprati, ocijediti i osušiti patlidžane da ne bi bili preslani, a mozzarellu narezati na tanke šnite. Između 2 šnite patlidžana staviti 1 šnitu mozzarelle. Tako dobivene “sendviče” pohati, (pobrašniti, umočiti u jaja te u krušne mrvice). Pržiti u vrućem ulju nekoliko minuta sa svake strane. Pržene patlidžane slažemo na papir kako bi upio višak masnoće.

eva
Slika korisnika eva's
Offline
Pridružen/a: 21/10/2010

evo ih na tijestu (upravo gotovo za današnji ručak :) )

Sastojci su: 40 dkg tjestenine, 1 oguljeni patlidzan narezan na kolutice od 5 milimetara, 6 dkg maslaca, 125g nasjeckanog luka, 35 dkg rajcica iz konzerve sa sokom koje smo grubo nasjeckanli, 4 zlice ribanog parmezana, 125g mozzarelle narezane na tanke kolutice, ulje, sol i papar.

U tavicu staviti ulje i u zagrijano ulje stavljati patlidzane, dok im donja strana ne postane zlatne boje, pa na drugoj strani isto zažariti. Patildzane ocijedtiti na salvetama i posoliti. U loncu prodinstati luk na dok ne postane staklast, a tada dodati rajcice i zaciniti paprom i solju. Kuhati tako da se zgusne u lijep umak.

U drugom loncu u 4 litre posoljene vode skuhati tjesteninu pa ju ocijediti. Umak od rajcice pomijesati tjesteninom i parmezanom, pa polovicu staviti u vatrostalnu zdjelu ili u namasceni kalup. Pokriti sa patlidzanima i polovice mozzarelle. Dodati preostalu tjesteninu i pokriti preostalom mozzarellom. Jos jednom zaciniti sa soli i paprom.

Kalup staviti u zagrijanu pecnicu na 200 stupnjeva i peci od 15 do 20 minuta, tako da se stvori zlatno smeda korica.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pikantni patliđani - PROČITAJTE Musaka od plavih patliđana - PROČITAJTE Ajvar - PROČITAJTE Pečeni ajvar - PROČITAJTE Crni džem - PROČITAJTE