Kiseljenje rog paprike

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Kiseljenje rog paprike

milan traži recept za kisele paprike rog

Slika korisnika mamica's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Rog paprike obično potrošim za ajvar, ali ako ih imam više, ond akiselim na dva načina. Oba su meni jako dobra, a o vašem ukusu ovisi za koji ćete se opredijeliti:
Sastojci za oko 3 kg paprika su:
naravno 3 kg crvenih ( rog ) paprika
malo suncokretovog običnog ulja
6 dcl vode
2 dcl običnog alkoholnog octa
1 žlica soli
1 žlica šećera
3 žlice crnog papra u zrnu.

Paprike ćete prvo dobro oprati pa onda posušiti čistom kuhinjskom krpom. Potom ih složiti u nauljen lim za pećenje pa ih još dodatno malo poprskati uljem te peći u pećnici koju smo prvo dobro zagrijali. Pećenje treba trajati oko dvadesetak minuta ali sa svake strane.
Dok to čekate možete pripremiti staklenke i poklopce i to tako što ćete ih isprati pod hladnom vodom pa staviti u ležeći položaj u veliki lonac koji ćete tada napuniti vodom (do dvije trećine visine) i staviti da se staklenke steriliziraju u vodenoj kupelji oko pola sata na laganoj vatri.Kad su sterilizirane, izvadite ih van.
Pečene paprike izvadite iz pećnice i stavite hladiti, a nakon togasvaku ispečenu papriku podijeliti na 2 dijela, očistiti tako da maknete kožice i sjemenke te slagati u sterilizirane staklenke.
Pripremiti smjesu od vode, octa, šećera, soli i papra. Dobro sve to promiješati dok se šećer ne otopi. Ne kuhati ovu smjesu niti je zagrijavati na bilo koji način.
Pripremljenu smjesu izliti po paprikama u staklenci par centimetara ispod ruba i zatvoriti poklopcima.
Lonac do polovise napuniti vodom pa u nju staviti napunjene staklenke i tako kuhati oko 5 minuta, a nakon toga izvaditi i ohladiti. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 1 godine.

Ako ne želite kiseliti pečene paprike, radite ovako:
Svježe paprike dobro očistite od špica i narežite na veće komade. Staklenke morate sterilizirati (na isti način). U vruće staklenke slagati sirove narezane paprike i preko njih preliti pripremljenu smjesu koju smo dobili od octa, vode, soli, šećera i papra ( dva centimetra od ruba poklopca ). Zatvoriti staklenke.
takve staklenke stavite kuhati u vodenoj kupelji na laganoj vatri oko pet minuta. Nakon toga ih skroz ohladiti i spremiti. Ovako pripremljene traju do godinu dana. Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Slika korisnika naata's
Offline
Pridružen/a: 13/10/2011

E baš sam tražila recept za kiseljenje pečene rog paprike, hvala na tome :)
Kako nemam baš iskustva s tom paprikom, zanima me kako se napravi salata s češnjakom od tako ukiseljenih paprika, da li je dovoljno samo izvaditi papriku iz staklenke i dodati ga??

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Punjene paprike - PROČITAJTE Ajvar - varijacije na temu - PROČITAJTE Pečene paprike - osnovni recept i ideje za daljnju pripremu -... Gravče na tavče - za 5 osoba - PROČITAJTE Salata od pečenih rog paprika - PROČITAJTE