Juneći gulaš

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Juneći gulaš

Đurđica traži recept za juneći gulaš

Slika korisnika margareta's
Offline
Pridružen/a: 28/07/2010

Meni osobno je gulaš od govedine bolji nego od junetine, ali ako ne nadjem u mesnici pravu govedje meso (što je zapravo rijetkost) poslužim s ejunetinom ali onda dodam malo svinjetine pa gulaš bude ukusniji i puniji.

Nudim ti dva juneca gulasa, ali ces s vremenom vidjeti koji ti bolje dogovara i koje okuse još možeš dodati i kombinirati:

Za prvi treba: 70 dkg junečeg buta, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 1 mrkva, crvena paprika,sol,biber,vegeta,paradajz u tubi.

Na sitno nasjeckamo luk i pržimo na maslinovom ulju, dodamo meso i dinstamo 20 min. Na to naribamo mrkvu i dodamo usitnjeni češnjak, crvenu papriku, paradajz u tubi te sol, biber i vegetu.Sve promiješamo i zalijemo vodom ili još bolje junečim temeljcem. Nastavimo kuhati najmanje 30 minuta. Ako vam saft nije dovoljno gust od povrća dodajte razmučenu žličicu brašna s hladnom vodom i pustite da zavrije. Poslužite uz rižu, tjesteninu, njoke(ovisi šta imate ili volite) i salatu

 A ovaj recept ide sa govedinom, no moze i junetina.

Sastojci za 4 osobe su: 600 g goveđeg mesa, 6 žlica suncokretovog ulja, 2 kom lovorovog lista, 250 ml soka od paradajza, 1 žličice bosiljka, 2 žlica vegete, sol, malo peršina 600 g crnog luka, 2 žličice mljevene crvene paprike malo bibera.

Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta.

U međuvremenu, nasjeckajte meso na kocke. Kada je luk prodinstan, dodajte crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka.Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme, dolivajte vodu. Petnaestak minuta prije nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu

 Što se duže kuha, gulaš je ljepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vrijeme promješate. Na samom kraju, dodajte malo bosiljka i kuhajte još 2-3 min. Gulaš poslužite sa tjesteninom ili krumpirom (pireom).

ja sam margareta, volim kuhati

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Gulaš od piletine i povrća - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE Gulaš od vrganja - PROČITAJTE Vinski gulaš - PROČITAJTE Zapečeni gulaš sa pogačicama - PROČITAJTE