Hladne juhe

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika rockiva's
Offline
Pridružen/a: 17/06/2011
Hladne juhe

jasno vam je zašto otvaram ovaj topic, jel'tako? Samo požurite, ubijaju me ove vrućine ....

dobar tek!!!

Slika korisnika tito's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010

Hladne juhe mogu biti bilo koje krem juhe (bistre baš ne zbog masnoća) jer dobro prijaju i hladne. S obzirom da tražiš konkretan recept podijelit ću s tobom ove koje ja radim.

OD KRUMPIRA

30 dag krumpira, šalica mlijeka, sol, papar, mljevena paprika sok od četvrtine limuna.

Krumpir se oguli, izreže u sitne komade i kuha dok ne bude sasvim mekan. Zatim se promiješa, doda se mlijeko, posoli se, popapri i stavi na hladno. Prije serviranja u juhu se iscijedi limunov sok.

OD RAJČICE I JOGURTA

6 dcl soka od rajčice, 5 dcl jogurta, jedna rajčica, jedna zelena paprika, jedan mladi luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje te sol i bijeli papar .

U zdjelu ulijemo jogurt, sok od rajčice, začinimo solju i bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i juhu stavimo u hladnjak da odstoji 45 minuta. Za to vrijeme povrće operemo i očistimo, papriku narežemo na kockice, mladi luk na tanke kolutiće, a rajčicu narežemo na osmine, odvojimo srednji mekani dio i kožicu, a meso narežemo na kockice. U tanjure stavimo par kocki leda, ulijemo ohlađenu juhu, posipamo kockicama rajčice i paprike, kolutićima luka, pokapamo maslinovo uljem i poslužimo.

OD MRKVE

80 dkg mlade mrkve, 20 dkg narančaste leće, stručak mladog luka, 3 cm svježeg đumbira, jedan jogurt, maslinovo ulje, peršin, sol i crni papar.

Na maslinovom ulju lagano popržite luk nasjeckan na kolutiće. Dodajte mrkvu narezanu na kolute i dobro opranu leću. Ulijte hladne vode da bude malo iznad sastojaka. Posolite te pokrijte, a kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta (dok leća i mrkva budu kuhane). Pri kraju kuhanja dodajte sok od đumbira, koji ćete dobiti tako da prstima ocijedite naribani korijen. Pritom malo pripazite da ne bude previše pikantno. Kad je kuhano, izmiksajte ručnim mikserom i pustite da se ohladi. Prije serviranja, ako se juha zgusnula razrijedite je kockicama leda, dodajte u svaki tanjur žlicu jogurta, pospite peršinom i svježe samljevenim crnim paprom.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Malinovac - sirup od malina - PROČITAJTE Salata od šparug i jaj - PROČITAJTE Pečena jaja na oko - PROČITAJTE Makaroni u umaku od gljiva i piletine - PROČITAJTE Poseban sekeli gulaš - PROČITAJTE