Domaći kruh

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Domaći kruh

ivana traži recept za domaci kruh

Natalija Bulic
Slika korisnika Natalija Bulic's

DOMAĆI KRUH
1KG BRAŠNA
2DKG SOLI
2DKG KVASCA
U prosijano brašno dodamo dignuti kvasac, sol i mlaku vodu. Mjesimo ga rukama dok se god tijesto ne počne odvajati od ruku. Onda ga prerežemo da vidimo je li šupljikavo, jer je onda dobro izrađeno. Oblikujemo kruh, stavimo ga na nauljenu tepsiju, pokrijemo krpom i pustimo da se tjesto udvostruči. Kad se tijesto udvostručilo namažemo ga vodom i stavimo u ugrijanu peć ali ne prevruću. Kruh se peče oko sat i pol, a pečen je ako je lagan i ako odzvanja kad udaramo prstima po njemu. Topao kruh zamotamo u krpu i reže se kad se ohladi. Maže se vodom da vanjska kora bude elastičnija.

ivana
Slika korisnika Natalija Bulic's

Uza ove sastojke koje ste naveli ja još stavim u tjesto običnog ulja i razmučenog mlijeka u prahu.Prije nego ga stavljam u pečnicu kistom ga premažem pomješanim uljem i vodom tako i kad je gotov još vručeg premažem pa korica omekani i dobije lijep miris domaćeg kruha.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Talijanski bijeli kruh - PROČITAJTE Lovačke knedle - PROČITAJTE Topli sendviči - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE VE  kruh - PROČITAJTE