Dinstana juneća jetrica

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Dinstana juneća jetrica

darko traži recept za dinstana junječa jetrica

Slika korisnika margareta's
Offline
Pridružen/a: 28/07/2010

U osnovi recepta koriste se pileća jetrica, no ja koristim i teleća, juneća i svinjska, bez obzira što su "čvršća" od pilećih.

Treba vam: 500 g pilećih jetrica, 1 dcl ulja, 2 velike glavice luka, 2 dcl crnog vina, 2 velike žlice senfa, 500 g šampinjona, 2 velike žlice ajvara, 2-4 velike žlice rajčice iz tetrapaka, 2 kom ljutkastih feferona ili mala žličica tucane ljute papričice, 1 dcl vrhnja za kuhanje, sol i papar prema ukusu.

Najpriije malo omekšati i prodinstati sitno nasjeckan luk na ulju. Kada luk porumeni, dodati na komadiće narezana pileća jetrica i šampinjone, sve dinstati nekih 10-15 minuta. Potom stavite crno vino, dodajte ajvar, sitno sjeckane feferone ili sušenu ljutu papričicu, rajčicu, senf, i sve zajedno još prokuhati 5 minuta. Na kraju dodajte sol i papar po želji i vrhnje za kuhanje. Još sve zajedno neka provri 5 minuta i jelo je gotovo. Odlično je i jako paše uz pire krumpir, restani krumpir ili svježe pečen domaći kruh. Moram napomenuti, da ako radim sa svinjskom jetrom ili telećom, obavezno skinem opnu i stavim barem pola sata do sat vremena namakati u mlijeku, da jetra budu ukusnija i mekša (ovo se posebno odnosi na svinjska i juneća jetra). Isto tako, ako slučajno nemam baš točno u gramima svih sastojaka, npr. šampinjona, nije važno, stavim koliko imam, a isto tako, prema ukusu možda još i mrvicu više dodam vrhnja za kuhanje, pa razblažim cijelo jelo, no nikako se to ne odnosi na senf, on je reskog okusa i osjeti se u jelu, pa bi ga previše stavljenog i prevladalo u odnosu na ostale namirnice. Namirnice možete dodavati ili smanjivati prema ukusu i želji i mogućnostima.

Ovo je recept koji se najčešće može naći za juneća jetrica:

Sastojci su 600-700 g junećih jetrica, malo mlijeka, malo brašna, sol i ulje za pečenje.

Šnite jetrica staviti u neku dublju posudu, preliti sa mlijekom i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Nakon toga izvaditiih i ostaviti da se ocijede. U tavi zagrijati ulje na najjačoj temperaturi. U jednu posudu staviti brašno i svaku šnitu jetrica uvaljati u brašno i staviti da se peku. Smanjiti temperaturu i preokretati ih tako da se sa svake strane dobro ispeku.

ja sam margareta, volim kuhati

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE Teleća jetrica - PROČITAJTE Pašteta od pileće jetrice - PROČITAJTE Pileća jetrica u saftu - PROČITAJTE Pogleć puricu - PROČITAJTE