Dalmatinski brodet

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Dalmatinski brodet

krsanac mijodrag traži recept za dalmatinski brodet

Slika korisnika Luce's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

brudet na dalmatinski način je jedno od najstarijih dalmatinskih jela.

Za 4 osobe sastojci su: kila ribe, 15 dkg crnog luka, malo papra, 0.5 dcl vinskog sirćeta, vezica peršina (list), 2 dcl maslinovog ulja, režanj češnjaka, 2 dcl vina, sol, 5 dkg koncentrata od rajčice.

Riba se dobro očisti, opere i nasječe na komade. Luk se očisti i jedna polovica se usitni i poprži na vrućem ulju, a druga polovica izreže na nešto deblje kolutove. Češnjak se očisti i sitno nasjecka. Kada je crni luk požutio, doda mu se vinsko sirće, sol, papr i pusti da kipi. Zatim se doda riba i ostavi nekoliko minuta da kipi na blagoj vatri. Poslije toga se dodaju svi ostali dodaci, osim peršina, dolije se voda i kuha se pola sata, a potom doda sitno nasjeckan peršinov list. Uz brudet se služi pura i zelena salata.

 zapamitite ove savjete, dobro će vam doći:

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti. Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski - PROČITAJTE