Biber meso

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Biber meso

majda traži recept za biber meso

Slika korisnika bbranka's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Ovaj su mi dalje prijateljica sa foruma na net.hr. predobar je!

Osnovne namirnice su 500 g tećeg mesa, 2 glavice crvenog luka, 1 paradajz, češnjak, crvena slatka i ljuta mljevena paprika, biber u zrnu i mljeveni, Vegeta, sol, malo brašna, 400 g riže dugo zrno, 100 g mrkve, 1 limun, ulje.

Meso dobro oprati, isjeckati na manje kockice, posuti uljem i začinima i ostaviti da stoji 10-tak minuta. Na ulju upržiti luk, češnjak i paradjz, pa na kraju dodati meso. Na laganoj vatri pustiti da se meso fino zapeče sa svih strana i malo porumeni. Dodati sve začine i na kraju usuti vode da prekrije meso. Pustiti da se lagano krčka. Kada je sva voda isparila probate viljuškom jedan komadić mesa, ako nije skuhano dodate još malo vode i vratite na vatru. Kada je meso skuhano i voda isparila, dodate prethodno razmućeno malo brašna sa vodom i ljutom paprikom. Dok to sipate lagano miješate smjesu bez prestanka. Ostavite tako na laganoj vatri još 10-tak min. Rižu skuhati u vodi zajedno sa malo ulja, Vegete i isjecakane mrkve. Kad se riža skuha iscijediti vodu, pa rižu malo prepržiti na maslacu zajedno sa iscjeđenim sokom od limuna. Idealan prilog je zelena salata.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Poriluk sa faširanim mesom i rižom - PROČITAJTE Ajvar - PROČITAJTE Tartarski biftek - PROČITAJTE Domaće faširke - PROČITAJTE Šarena salata - PROČITAJTE