Zerbo

Autor: Vesna Santini   (palac x 3665) |moji recepti

0
foto natječaj recepti_bez_slike
40 dag brasna 250 margarina 1 friski kvasac u kocki mlijeka po potrebi Potrebno za nadjev: 30 dag nasjeckanih oraha pekmez od marelice smrvljene kocke secera korica od limuna, vanilija malo ruma  Priprema Potrebne saztojke za tijesto sve skupa zamijesiti, podijeliti dobiveno tijesto na tri dijela i ostaviti da pociva dok nasjeckamo orahe i smrvimo kocke secera: Razvijemo tri jednake kore velicine lima za pecenje (onaj velicine pecnice),  prvu koru stavmo na namascen i pobrasnjen lim i namazemo ga pekmezom; lagano pospemo mrvicama secera i oraha, te malo korice od limuna i vanilije, po zelji malo ruma (nije nuzno).  Pokrijemo drugom korom i ponavljamo postupak dok ne potrosimo sastojke, tj. do zadnje kore na koju stavljamo glazuru od cokolade i mozemo jos ukrasiti sa cokoladnim mrvicama ili raznim perlicama ili mrvicama u boji za kolace. Pece se u prethodno zagrijanoj pecnici na srednjoj tempraturi, a glazura se, naravno, dodaje na vec peceni kolac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Svima znani stari recept, no, treba ga zapisati da se ne zaboravi. To je neizostavni kolac na svim rodendanima i djecijim festama.

Potrebno za tijesto:

  • 40 dag brasna
  • 250 margarina
  • 1 friski kvasac u kocki
  • mlijeka po potrebi

Potrebno za nadjev:

  • 30 dag nasjeckanih oraha
  • pekmez od marelice
  • smrvljene kocke secera
  • korica od limuna, vanilija
  • malo ruma 

Priprema

Potrebne saztojke za tijesto sve skupa zamijesiti, podijeliti dobiveno tijesto na tri dijela i ostaviti da pociva dok nasjeckamo orahe i smrvimo kocke secera:

Razvijemo tri jednake kore velicine lima za pecenje (onaj velicine pecnice),  prvu koru stavmo na namascen i pobrasnjen lim i namazemo ga pekmezom; lagano pospemo mrvicama secera i oraha, te malo korice od limuna i vanilije, po zelji malo ruma (nije nuzno). 

Pokrijemo drugom korom i ponavljamo postupak dok ne potrosimo sastojke, tj. do zadnje kore na koju stavljamo glazuru od cokolade i mozemo jos ukrasiti sa cokoladnim mrvicama ili raznim perlicama ili mrvicama u boji za kolace.

Pece se u prethodno zagrijanoj pecnici na srednjoj tempraturi, a glazura se, naravno, dodaje na vec peceni kolac.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

a la mađarica - PROČITAJTE Pita s jabukama - PROČITAJTE Kocke sa bananama i pudingom od vanilije - PROČITAJTE Boem kocke - PROČITAJTE Slagani kolač - PROČITAJTE