Holandski čovječuljci

Autor: Etnomama   (palac x 2909) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag brašna 3 dag kvasca 1/4 l mlijeka 5 dag maslaca 5 dag šećera 1 jaje malo soli naribana korica 1/2 limuna Sastojci za premaz i dodatak u ruke: 2 tvrdo kuhana jaja (5 minuta) 1 žutanjak 8 grožđica Holandske čovječuljke ovako pripremajte: Namastite lim. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu, u nju razmrvite kvasac, dodajte mlijeko, pa s malo brašna načinite kvas. Neka pokriven uzlazi 15 min. Uzašlom kvasu dodajte otopljen maslac, šećer, jaje, sol i naribanu koricu limuna. Zamijesite glatko tijesto i tucite ga dok se ne pojave mjehuri i počne otpadati s kuhače. Neka uzlazi 10 min. Zagrijte lim na 200 stupnjeva. Raspolovite tijesto u dva jednako velika komada, a zatim oblikujte kobasice. Jedan komad odrežite za ruke, pa oblikujte figure kao na slici. U sredinu utisnite jaje, pa preko njega prebacite "ruke". Čovječuljka premažite umućenim žutanjkom i utisnite grožđice za usta, nos i oči. Pecite 20 - 25 minuta na drugoj prečki odozdo.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Simpatični čovječuljci koji u ručicama drže jaje ili pisanicu, osobito razvesele djecu u vrijeme uskršnjih blagdana. A niti većina odraslih ne može se suzdržati od dobrohotnih i simpatičnih komentara na njihov račun. Pokušajte, napravite ih, ponudite ukućanima i samo slušajte reakcije!

Sastojci za 2 holandska čovječuljka:

  • 50 dag brašna
  • 3 dag kvasca
  • 1/4 l mlijeka
  • 5 dag maslaca
  • 5 dag šećera
  • 1 jaje
  • malo soli
  • naribana korica 1/2 limuna

Sastojci za premaz i dodatak u ruke:

  • 2 tvrdo kuhana jaja (5 minuta)
  • 1 žutanjak
  • 8 grožđica

Holandske čovječuljke ovako pripremajte:

Namastite lim. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu, u nju razmrvite kvasac, dodajte mlijeko, pa s malo brašna načinite kvas. Neka pokriven uzlazi 15 min. Uzašlom kvasu dodajte otopljen maslac, šećer, jaje, sol i naribanu koricu limuna. Zamijesite glatko tijesto i tucite ga dok se ne pojave mjehuri i počne otpadati s kuhače. Neka uzlazi 10 min. Zagrijte lim na 200 stupnjeva. Raspolovite tijesto u dva jednako velika komada, a zatim oblikujte kobasice. Jedan komad odrežite za ruke, pa oblikujte figure kao na slici. U sredinu utisnite jaje, pa preko njega prebacite "ruke". Čovječuljka premažite umućenim žutanjkom i utisnite grožđice za usta, nos i oči. Pecite 20 - 25 minuta na drugoj prečki odozdo.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Etnomama's

Evo i sličice :)

  • dscn0714.jpg

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Uskrsna pletenica - gnijezdo - PROČITAJTE Keksi od naranče - PROČITAJTE Starinska pita - PROČITAJTE Buhtle s domaćim džemom i kockom čokolade - PROČITAJTE Pinca - PROČITAJTE