Jabuke pečene s orasima i grožđicama

recepti_bez_slike
4 jabuke, oguljene i očišćene 1⁄2 šalice grožđica 1⁄2 šalice nasjeckanih oraha 1⁄2 šalice vode 1⁄2 šalice soka od jabuka 1⁄4 šalice meda 1 jušna žlica nesoljenog maslaca Priprema: Ispunite šupljine pripremljenih jabuka grožđicama i nasjeckanim orasima. Smjestite jabuke na lim za pečenje. Preko svega prelijte vodu i sok. Namažite vrhove jabuka medom i stavite kap maslaca. Pecite prema uputama u prethodnom receptu. Dobiju se četiri porcije za odrasle osobe. Za odrasle: Za romantični ugođaj, prelijte preko pečenih jabuka 1⁄4 šalice ugrijanog Calvadosa ili rakije od jabuka i zapalite. Poslužite sa sladoledom od vanilije ili smrznutim jogurtom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 jabuke, oguljene i očišćene
  • 1⁄2 šalice grožđica
  • 1⁄2 šalice nasjeckanih oraha
  • 1⁄2 šalice vode
  • 1⁄2 šalice soka od jabuka
  • 1⁄4 šalice meda
  • 1 jušna žlica nesoljenog maslaca

Priprema:

Ispunite šupljine pripremljenih jabuka grožđicama i nasjeckanim orasima. Smjestite jabuke na lim za pečenje. Preko svega prelijte vodu i sok. Namažite vrhove jabuka medom i stavite kap maslaca. Pecite prema uputama u prethodnom receptu.

Dobiju se četiri porcije za odrasle osobe.

Za odrasle: Za romantični ugođaj, prelijte preko pečenih jabuka 1⁄4 šalice ugrijanog Calvadosa ili rakije od jabuka i zapalite. Poslužite sa sladoledom od vanilije ili smrznutim jogurtom.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Browni - PROČITAJTE Krem juha od brokule - PROČITAJTE Juha od rajčice - PROČITAJTE Cupcakes od divljih kupina - PROČITAJTE Prevrnuti kolač od jabuka - PROČITAJTE