Zapaprili smo Princa Fašnika

recepti_bez_slike
4 svinjska filea 0,10 dkg putra 0,05 šarenog papra 0,03 konjaka senf 0,3 dcl goveđeg temeljca  2 žlice vrhnja za kuhanje 0,60 dkg domaćih "šufnudla" (valjušaka) Kako zapapriti Princa Fašnika File lagano nauljiti, posoliti i uvaljati u šareni papar tako da nastane kora od papara. Zapeći sa svih strana na putru. Flambirati sa konjakom. Preseliti na protvan i zapeći u rolu 10 min. Kada je pečen narezati na šnite. Na tavicu na kojoj ste zapekli file stavite još malo putra, dodajte senf i zalite goveđim temeljcem. Tada dodajte malo vrhnja za kuhanje i još malo posoliti. Pustite da se malo reducira. Skuhajte šufnudle. Složite ih na tanjur, dodajte narezani file i sve prelite umakom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Papar, taj "obični", svakodnevni začin, poznato je, podstiče apetit. Osim toga, on tako fino miriši, fino djeluje na organizam i mesna jela bez njega kao da nisu zaokružena. Vjerojatno znate da postoje crni paprar, pa bijeli, crveni, ali i zeleni. Imenom Zeleni papr diči se i jedan restoran u Samoboru u kojem su za ove fašničke dane odlučili zapapriti Princa Fašnika.

Papar je u srednjem vijeku često bio sredstvo plaćanja. Kako je ove godine Samoborski fašnik u znaku srednjovjekovlja, evo recepta punog papra. Ako vam se kiše - "Nazdravlje!" Nek vas to ne spriječi da isprobate recept!

Trebat će vam: 

  • 4 svinjska filea
  • 0,10 dkg putra
  • 0,05 šarenog papra
  • 0,03 konjaka
  • senf
  • 0,3 dcl goveđeg temeljca
  •  2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 0,60 dkg domaćih "šufnudla" (valjušaka)

Kako zapapriti Princa Fašnika

File lagano nauljiti, posoliti i uvaljati u šareni papar tako da nastane kora od papara. Zapeći sa svih strana na putru. Flambirati sa konjakom. Preseliti na protvan i zapeći u rolu 10 min. Kada je pečen narezati na šnite. Na tavicu na kojoj ste zapekli file stavite još malo putra, dodajte senf i zalite goveđim temeljcem. Tada dodajte malo vrhnja za kuhanje i još malo posoliti. Pustite da se malo reducira.
Skuhajte šufnudle. Složite ih na tanjur, dodajte narezani file i sve prelite umakom.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: www.zelenipapar.hr
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tataki goveđi file  - PROČITAJTE Varivo od piletine - PROČITAJTE Lumbul teti Anki - PROČITAJTE Salata Varaždin - PROČITAJTE Svinjski kotleti na samoborski način - PROČITAJTE