Zagorena bučina krema

Autor: davorka   (palac x 10495) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
100 g bagremovog meda 50 g bučinih koštica 4 žumanjka 25 cl mlijeka 25 cl vrhnja za kuhanje 5 cl bučinog ulja Priprema: U posudu uliti mlijeko i vrhnje za kuhanje te mljevene bučine koštice. Zakuhati tekućinu do vrenja i kuhati 3 minute. Skinuti posudu s vatre i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se ohladi smjesu procjediti kroz gusto žičano cjedilo i sačuvati tekućinu. U posudi izmiksati jaja i bagremov med dok dobijemo glatku smjesu. Tako izmiksanu kremu uliti u posudu sa tekućinom koju smo sačuvali, sve zajedno dobro izmješati. Kad je smjesa homogena i glatka uliti ju u vatrostalne zdjelice koje se poslože u banju mariju u kojoj je voda do ¾ zdjelica. Staviti da se peče u pećnici na 100°C 2 sata. Ostaviti da se ohladi. U ohlađene posudice s kremom posipati šećer, potom ga brenerom spaliti dok se ne stvori korica od karamele. Odložiti par minuta u hladnjak i poslužiti.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 100 g bagremovog meda
  • 50 g bučinih koštica
  • 4 žumanjka
  • 25 cl mlijeka
  • 25 cl vrhnja za kuhanje
  • 5 cl bučinog ulja

Priprema:

U posudu uliti mlijeko i vrhnje za kuhanje te mljevene bučine koštice. Zakuhati tekućinu do vrenja i kuhati 3 minute. Skinuti posudu s vatre i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se ohladi smjesu procjediti kroz gusto žičano cjedilo i sačuvati tekućinu. U posudi izmiksati jaja i bagremov med dok dobijemo glatku smjesu. Tako izmiksanu kremu uliti u posudu sa tekućinom koju smo sačuvali, sve zajedno dobro izmješati. Kad je smjesa homogena i glatka uliti ju u vatrostalne zdjelice koje se poslože u banju mariju u kojoj je voda do ¾ zdjelica. Staviti da se peče u pećnici na 100°C 2 sata. Ostaviti da se ohladi. U ohlađene posudice s kremom posipati šećer, potom ga brenerom spaliti dok se ne stvori korica od karamele. Odložiti par minuta u hladnjak i poslužiti.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Zdravko Semenski
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta od sira - PROČITAJTE Čokoladni užitak - PROČITAJTE Biskvit (za izradu torti i kolača) - PROČITAJTE Lagane kocke sa jagodama - PROČITAJTE Krempite - PROČITAJTE