Piletina sa jagodama, lukom i mentom

Autor: byB   (palac x 1217) |moji recepti

0
- 2 pileća filea - 200-300 g jagoda + nekoliko jagoda za serviranje - 2 srednje glavice ljubičastog luka (kapule) - 2 žličice smeđeg šećera - 2 žlice maslinovog ulja - 1-2 žlice aceto balsamica - 2-3 listića svježe mente - sol i papar po želji - 2 žlice svježeg sira i/ili vrhnja Postupak - Jagode očistiti , oprati i narezati na komadiće - Listiće mente sitno nasjeckati - Luk oguliti i narezati na krupnije "trakice" - U posudu za kuhanje ili dublju tavu staviti maslinovo ulje, zagrijati ga i dodati luk. - Dinstati luk dok ne postane staklen i lagano porumeni - Dodati smeđi šećer, aceto, sol i papar, umješati i nastaviti karamelizirati luk na laganoj vatri, oko 5-7 minuta. - Zatim dodati jagode, pomiješati, i nastaviti pirjati (po potrebi se može dodati još žlica do dvije maslinovog ulja) - Nakon 5-6 minuta jagode će lagano omekšati i pustiti svoj sok, tada dodati nasjeckane listiće mente i umješati ih. - Maknuti sa vatre i kratko ostaviti dok se ispeku pileći filei. - Pileći file standardno pržiti "na naglo" sa malo ulja. Na tanjur staviti dio luka sa jagodama, na to staviti piletinu, a zatim po želji opet malo luka sa jagodama . Također, može se dodati žlicu vrhnja i/ili svježeg sira. Ukrasiti sa kojom jagodicom i svježim listićem mente. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Još smo u sezoni jagoda i slastice od jagoda doslovno "ispadaju" sa svih strana. A slana jela sa jagodama ? Nismo im abaš osobito skloni, ali ja često volim spojiti nespojivo pa sma tako iskombinirala i ovo. Vrijedi isprobati ! :)
Piletina sa jagodama, lukom i mentom

Potrebno je (za 2 osobe) :

  • - 2 pileća filea
  • - 200-300 g jagoda + nekoliko jagoda za serviranje
  • - 2 srednje glavice ljubičastog luka (kapule)
  • - 2 žličice smeđeg šećera
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - 1-2 žlice aceto balsamica
  • - 2-3 listića svježe mente
  • - sol i papar po želji
  • - 2 žlice svježeg sira i/ili vrhnja

Postupak

- Jagode očistiti , oprati i narezati na komadiće
- Listiće mente sitno nasjeckati
- Luk oguliti i narezati na krupnije "trakice"
- U posudu za kuhanje ili dublju tavu staviti maslinovo ulje, zagrijati ga i dodati luk.
- Dinstati luk dok ne postane staklen i lagano porumeni
- Dodati smeđi šećer, aceto, sol i papar, umješati i nastaviti karamelizirati luk na laganoj vatri, oko 5-7 minuta.
- Zatim dodati jagode, pomiješati, i nastaviti pirjati (po potrebi se može dodati još žlica do dvije maslinovog ulja)
- Nakon 5-6 minuta jagode će lagano omekšati i pustiti svoj sok, tada dodati nasjeckane listiće mente i umješati ih.
- Maknuti sa vatre i kratko ostaviti dok se ispeku pileći filei.

- Pileći file standardno pržiti "na naglo" sa malo ulja.
Na tanjur staviti dio luka sa jagodama, na to staviti piletinu, a zatim po želji opet malo luka sa jagodama . Također, može se dodati žlicu vrhnja i/ili svježeg sira.
Ukrasiti sa kojom jagodicom i svježim listićem mente.

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: www.homemadebyb.blogspot.com

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Kod mane's

Jagode zaista idu u sve moguće kombinacije..Moram priznati da me ovaj recept i oduševio, i zbunio, i iznenadio....Luda kombinacija!I svaka čast na receptu

2
Slika korisnika Buco's

djevojko, odakle ti jagode uz pile?

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Brzi "sote" - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Jadrankin pileći paprikaš - PROČITAJTE Shakshuka - PROČITAJTE