Pire od kruške

recepti_bez_slike
4 kruške srednje veličine Priprema: Kruške oguliti, oprati, narezati na četvrtine i očistiti. Smjestite četvrtine kruške u košaru za kuhanje na pari i uposudu za kuhanje, u kojoj se nalazi mala količina uskuhale vode. Čvrsto pokrijte (radi boljeg zadržavanja hranjivih tvari) i kuhajte 8 do 12 minuta ili dok kruške ne postanu meke, dodajući vodu tijekom kuhanja ako je potrebno. Čačkalicom ili vilicom probajte je li kruška gotova; trebala bi se lako lomiti. Stavite kruške na stranu da se ohlade. Sameljite kruške u mlincu za hranu ili u multipraktiku. Odbacite tekućinu u kojoj su se kuhale ili je spremite za drugo korištenje. Nije potrebna dodatna tekućina. Dobit ćete 12 do 14 punih čajnih žlica hrane za bebe. Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene četvrtine kruške u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Dodajte ¼ šalice vode i čvrsto prekrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignut radi strujanja zraka. Namjestite mikrovalnu na najjače (oznaka HIGH) na tri minute, temeljito promiješajte, ponovno pokrijte i kuhajte tri do šest minuta ili dok voće ne omekša. Provjerite je li gotovo, ohladite i nastavite prema receptu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 4 kruške srednje veličine

Priprema:

Kruške oguliti, oprati, narezati na četvrtine i očistiti. Smjestite četvrtine kruške u košaru za kuhanje na pari i uposudu za kuhanje, u kojoj se nalazi mala količina uskuhale vode. Čvrsto pokrijte (radi boljeg zadržavanja hranjivih tvari) i kuhajte 8 do 12 minuta ili dok kruške ne postanu meke, dodajući vodu tijekom kuhanja ako je potrebno. Čačkalicom ili vilicom probajte je li kruška gotova; trebala bi se lako lomiti. Stavite kruške na stranu da se ohlade. Sameljite kruške u mlincu za hranu ili u multipraktiku. Odbacite tekućinu u kojoj su se kuhale ili je spremite za drugo korištenje. Nije potrebna dodatna tekućina. Dobit ćete 12 do 14 punih čajnih žlica hrane za bebe.

Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene četvrtine kruške u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Dodajte ¼ šalice vode i čvrsto prekrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignut radi strujanja zraka. Namjestite mikrovalnu na najjače (oznaka HIGH) na tri minute, temeljito promiješajte, ponovno pokrijte i kuhajte tri do šest minuta ili dok voće ne omekša. Provjerite je li gotovo, ohladite i nastavite prema receptu.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Browni - PROČITAJTE Krekeri od lana - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE