Očistite se pomoću antioksidansa

Želite li sjajnu kosu i kožu te um koji radi dvostruko brže od uma Marka Zuckerberga? Tko to ne želi? Ali, dobra je vijest da to nije nemoguće kao što zvuči. Rješenje?

Počnite cijediti sokove i napunite se antioksidansima. Te superhranjive tvari u voću i povrću štite vaše tijelo od staničnog oštećenja kože, vitalnih organa i, najvažnije, mozga. Stoga prionite cijeđenju, maestro!
Očistite se pomoću antioksidansa

Zašto je tako?

Kemijski zlikovci zvani slobodni radikali jurcaju vašim tijelom i oštećuju vaše stanice, uzrokujući znakove starenja i narušavajući vaše optimalno funkcioniranje. Antioksidansi ih nalaze, opkoljavaju i uništavaju. Stoga, što više antioksidansa utrpate u svoju prehranu, to ćete biti zdraviji i mladolikiji.
Glavni antioksidansi su:

● Vitamin C – čini prvu crtu obrane
● Vitamin E – čini vas mladolikim
● Beta karoten – čuva vas od sunčevih zraka
● Glutation – najbolji borac protiv toksina
● Flavonoidi – pokreću druge antioksidanse
● Polifenoli – drže slobodne radikale i druge toksine pod nadzorom
● Selen – bori se protiv staničnog oštećenja.

Slobodni radikali nisu novi boy band Ali, antioksidansi doista imaju X faktor, svojstvo koje ih čini osobitima. Čudno je i paradoksalno da nam je kisik potreban za život, ali u metabolizmu postane visokoreaktivna molekula koja uništava naše stanice i naš DNK.
Ako se želite očistiti od slobodnih radikala, nemojte jednostavno posegnuti za dodatkom prehrani koji sadržava antioksidanse.
Mnogo je bolje cijediti odlično voće i povrće duginih boja. Ono će vam, od crvenih jagoda do zelenih jabuka i tamnoljubičastih šljiva, dati
razlog za pjevanje. 

Svaki sok u ovoj knjizi bogat je superdragocjenostima. A svaki recept otkriva vam koje vrijedne hranjive tvari sadrži.
Bogat Hranjive tvari navedene pod ovim naslovom čine najmanje 20 posto preporučenog dnevnog unosa te hranjive tvari. Ali, to može biti čak i 100 posto – ili čak više. 
Mnogo Ovi podatci upućuju na to da sok zadovoljava 10 do 20 posto preporučenog dnevnog unosa hranjivih tvari navedenih pod ovim naslovom.
Sadrži i Ovi podatci otkrivaju druge hranjive tvari prisutne u manjim količinama, manje od 10 posto preporučenog dnevnog unosa.
Navedene su standardnim redoslijedom:
Vitamini Poznati vitamini, prijeko potrebni za dobro zdravlje. 
Minerali Najvažniji minerali, kao što su kalcij, magnezij i željezo.
Makronutrijenti Važni elementi prehrane, kao što su vlakna, koja ćete konzumirati u smoothiejima i sokovima obrađenima u blenderu.
Antioksidansi, fitonutrijenti i elementi u tragovima Male količine nekih elemenata čine veliku razliku za funkcioniranje našega tijela. Primjerice, antioksidansi su molekule koje se bore protiv slobodnih radikala – uništavača stanica. Rezultati najnovijih istraživanja otkrivaju kako flavonoidi i elagična kiselina mogu našemu tijelu pomoći u obrani od kroničnih bolesti. 
Detoksikacija sokovima Kad počnete piti svježe iscijeđene sokove, mogli biste opaziti da češće odlazite na zahod ili biste mogli imati
blagu glavobolju koja bi se trebala povući za nekoliko dana. To su posljedice procesa kojim se vaše tijelo rješava toksina i priprema za povratak u potpuno zdravlje. Ako simptomi potraju, posavjetujte se s liječnikom.Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Enzimski regulator probave - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE
1