Nagrade za vinare i restorane

Magazin Akademija dodijelio je nagrade i priznanja najboljim vinarima i restoraterima u Hrvatskoj
Recepti - 5 - slika

Želite li znati tko su vodeći vinari ili da li je restoran kojeg posjećujete dobio dvije zvijezdice po odabiru Magazina Akademija?

Krećemo od vinara i najvažnije nagrade:

Danijela Kramarić, jedna od vodećih hrvatskih sommelierki te vlasnica i voditeljica voloskog restorana Plavi podrum ponovno je nagrađena. Ovoga puta riječ je o priznanju za najbolji restoran i tri zvijezdice dodijeljene od strane Magazina Akademija.

Nagrade za životno djelo dobili su vinari Fran Miloš, Ivica Matošević, Gianfranco Kozlović i Moreno Coronico, a posebne nagrade za životno djelo dodjeljene su Mario Čerhaku iz restorana Marcellino i Sonji Perić iz restoran Valsabbion

Nagrade u ostalim kategorijama

Dobitnici nagrada za vina su:

  1. VLADO KRAUTHAKER i VINA BELJE za najbolju GRAŠEVINU BERBE 2011.
  2. Gospodin KRAUTHAKER za vino GRAŠEVINA KORIJA 2011 i VINA BELJE za VRHUNSKU GRAŠEVINU BERBE 2011.
  3. Vinarija SAINT HILLS dobila je nagradu za najbolji plavac sa vinom DINGAČ 2008.
  4. Vinarija AGROPRODUKT za vino MEDEA MONTIRON kao najbolja SVJEŽA MALVAZIJA BERBE 2011.
  5. Vinarija BENVENUTI dobila je nagradu za najbolju odležalu malvaziju ANNO DOMINI 2009.
  6. U kategoriji 'BEST BUY' za vina čija vrijednost i dostupnost uvjerljivo premašuje njihovu cijenu VINA LAGUNA za KVALITETNU MALVAZIJU BERBE 2011 i CABERNET SAUVIGNON 2011. 
  7. Gospodin TOMISLAV TOMAC za BIJELO VINO GODINE za vino ANFORA RAJNSKI RIZLING 2009.
  8. Vinarija MENENGHETI dobila je nagradu za CRVENO VINO GODINE za vino CRVENO 2009.
  9. VINARIJA GODINE je KONCERN AGROKOR (VINARIJA BELJE I LAGUNA). Glavne Agrokorove vinarije, Belje i Laguna, pokazale su značajan napredak te su učinile vrlo dobra vina masovno dostupnima.
  10. Za NAJ DUĆAN-VINOTEKU nagrada odlazi DOBRIM VINIMA. Lanac dućana Dobra vina uspostavio je sasvim nove, međunarodno visoke standarde u prodaji vina u Hrvatskoj.

 

Dvije zvijezdice dobili su ovi restorani:

  1. Academia - Marija Bistrica
  2. Apetit – Zagreb
  3. Baltazar - Zagreb
    Batelina- Banjole
  4. Boškinac - Novalja, o. Pag
  5. Carpaccio – Zagreb
  6. Čok - Novigrad
  7. Damir & Ornella – Novigrad
  8. Draga di Lovrana – Lovran
  9. Dubravkin put – Zagreb
  10. Foša – Zadar
  11. Kadena – Splt
  12. Karijola2 – Zagreb
  13. Mano2 – Zagreb
  14. Milan – Pula
  15. Monte – Rovinj
  16. Nautika – Dubrovnik
  17. Pelegrini - Šibenik
  18. Prasac – Zagreb
  19. Restoran 360 – Dubrovnik
  20. San Rocco – Brtonigla
  21. Takeonoko – Zagreb
  22. Villa Magdalena - Krapinske Toplice
  23. Zigante – Livade
  24. Zinfandel – Zagreb
Tko je odabrao nagrađene?

Posljednjih nekoliko mjeseci Akademijin gastro i eno tim kritičara sustavno je ocjenjivao restorane i vina po cijeloj Hrvatskoj.

Nagrade su uručene na svečanosti održanoj u smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, od strane suradnika Instituta za restorane i Vinskog instituta, Davora Butkovića, Franka Lukeža, Zlatka Galla i Klaudia Jurčića. Prema riječima direktora Magazina Akademija, Darka Duila, ta je večer bila i prilika za druženje profesionalaca iz eno i gastro struke. 



Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Zeleni kašasti sok s breskvama - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Medena priča Zagorja - PROČITAJTE Juha od rajčice - PROČITAJTE Domaće knedle od šljiva - PROČITAJTE
1