Janjeći ragout sa zelenim lukom

recepti_bez_slike
500 g janjetine 200 g mladog crvenog luka 100 g mladog bijelog luka Umak: ¼ šalice isjeckanih vrganja ½ šalice šerija 2 šalice smeđeg umaka 1 žlica koncentrata goveđeg mesa Priprema: Meso se izreže u kocke i sa svih strana prepeče na ulju. Zatim se dodaje mladi crveni i bijeli luk, izrezani u duguljaste trake i dalje peče. Tako pečeno meso prelije se umakom.
Varganji i šeri pirjaju se dok se količina ne smanji na polovinu. Onda se doda smeđi umak i koncentrat od govedine i dalje grije dok sve ne zakuha. Zatim se vatra smanji i 20 minuta kuha na slaboj vatri.
 Na kraju se po volji nalije malo octa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 500 g janjetine
  • 200 g mladog crvenog luka
  • 100 g mladog bijelog luka

Umak:

  • ¼ šalice isjeckanih vrganja
  • ½ šalice šerija
  • 2 šalice smeđeg umaka
  • 1 žlica koncentrata goveđeg mesa

Priprema:

Meso se izreže u kocke i sa svih strana prepeče na ulju. Zatim se dodaje mladi crveni i bijeli luk, izrezani u duguljaste trake i dalje peče. Tako pečeno meso prelije se umakom.
Varganji i šeri pirjaju se dok se količina ne smanji na polovinu. Onda se doda smeđi umak i koncentrat od govedine i dalje grije dok sve ne zakuha. Zatim se vatra smanji i 20 minuta kuha na slaboj vatri.
 Na kraju se po volji nalije malo octa.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Punjene tikvice - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE Browni - PROČITAJTE Šalša šporka - PROČITAJTE Riža s povrćem - PROČITAJTE