Biftek u papru

Autor: margareta   (palac x 10485) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Goveđa poleđina 1 dl vina papar sol maslac krumpir šparoge rajčica pržena slanina lučice Priprema: Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska preržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Biftek u papru najbolji recept Biftek u pikantnom umaku ›

Sastojci:

  • Goveđa poleđina
  • 1 dl vina
  • papar
  • sol
  • maslac
  • krumpir
  • šparoge
  • rajčica
  • pržena slanina
  • lučice

Priprema:

Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska preržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Šnicel našeh non - PROČITAJTE Svinjski kotleti na samoborski način - PROČITAJTE Turli tava - PROČITAJTE Habsburška juha - PROČITAJTE Krumpir s povrćem iz pećnice - PROČITAJTE