Aromatična savijača

Autor: Lea N   (palac x 18542) |moji recepti

0
foto natječaj recepti_bez_slike
1 omot zamrznutog lisnatog tijesta Nadjev: 25 dag oraha 2 dl mlijeka 3 žlice meda 5 dag šećera 2 žlice ruma cimet, piment, klinčić narančina korica žutanjak za premazivanje Šćer za posipanje Postupak pripreme Tijesto izradite prema osnovnom receptu za lisnato tijesto ili upotrijebite omot kupljenog. Nadjev pripremite tako da mljevene orahe prelijete vrućim mlijekom, dodate med, šećer, rum, cimet, piment, tučeni klinčić i struganu koricu naranče. Sve dobro izmiješajte. Tako pripremljeni nadjev stavite na razvaljano lisnato tijesto, savijte kao savijaču od jabuka i premažite žutanjkom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 220∞C . Pečenu savijaču pospite šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1 omot zamrznutog lisnatog tijesta
  • Nadjev:
  • 25 dag oraha
  • 2 dl mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 5 dag šećera
  • 2 žlice ruma
  • cimet, piment, klinčić
  • narančina korica
  • žutanjak za premazivanje
  • Šćer za posipanje

Postupak pripreme

Tijesto izradite prema osnovnom receptu za lisnato tijesto ili upotrijebite omot kupljenog. Nadjev pripremite tako da mljevene orahe prelijete vrućim mlijekom, dodate med, šećer, rum, cimet, piment, tučeni klinčić i struganu koricu naranče. Sve dobro izmiješajte. Tako pripremljeni nadjev stavite na razvaljano lisnato tijesto, savijte kao savijaču od jabuka i premažite žutanjkom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 220∞C . Pečenu savijaču pospite šećerom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Crikveniški štrudel - PROČITAJTE Nabujak od maka - PROČITAJTE Međimurska gibanica - PROČITAJTE Kolač od kukuruznog brašna i šljiva - PROČITAJTE Pita sa šljivama - PROČITAJTE