Arancini ili Zašećerena narančina kora

Autor: Lea N   (palac x 20233) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg ocijeđene narančine 60ó80 dag šećera 3/4 l vode Postupak pripreme Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5ó6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šstog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci

  • 1 kg ocijeđene narančine
  • 60ó80 dag šećera
  • 3/4 l vode

Postupak pripreme

Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5ó6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šstog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Arancini (Zašećerena narančina kora) - PROČITAJTE Amaretto - PROČITAJTE BONET (pijemontski puding) - PROČITAJTE Tulumbe - PROČITAJTE Višnje na rakiji - PROČITAJTE