Slatka patka u srcu Zagorja

Autor: LanaM   (palac x 9811) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 komada pačjih prsa 2 naranče 4 žlice šećera 2 dcl svježe iscjeđenog narančinog soka 1 žlica soja sosa 3 žlic egustina 20 dkg mlinaca 10 dkg suhog zagorskog špeka malo senfa, soli, papra kocka hladnog maslaca Priprema: Očistimo i isfiletiramo naranču te spremimo sok. Pačja prsa lagano zarežemo po koži. Mesnu stranu popaprimo i namažemo senfom. Na tavi kratko zapečemo prsa sa strane kože te nakon toga i s mesne strane. Potom prsa stavljamo u već zagrijanu posudu i u pećnicu na 200°C na 13 - 15 min. U posebnoj posudi karameliziramo šećer, zalijemo ga juhom od prijašnjeg pečenja te stavimo sok od naranče. Potom u malo vode razmutimo gustin te ga stavljamo u taj umak od karameliziranog šećera. Milce drobimo i stavljamo u foliju te sa njima stavljamo začine (sol, papar) malo zagorskog špeka te malo pačje masti od pečenja. Zamotamo roladicu u foliju i stavljam kuhati.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 2 komada pačjih prsa
  • 2 naranče
  • 4 žlice šećera
  • 2 dcl svježe iscjeđenog narančinog soka
  • 1 žlica soja sosa
  • 3 žlic egustina
  • 20 dkg mlinaca
  • 10 dkg suhog zagorskog špeka
  • malo senfa, soli, papra
  • kocka hladnog maslaca

Priprema:

Očistimo i isfiletiramo naranču te spremimo sok. Pačja prsa lagano zarežemo po koži. Mesnu stranu popaprimo i namažemo senfom. Na tavi kratko zapečemo prsa sa strane kože te nakon toga i s mesne strane. Potom prsa stavljamo u već zagrijanu posudu i u pećnicu na 200°C na 13 - 15 min. U posebnoj posudi karameliziramo šećer, zalijemo ga juhom od prijašnjeg pečenja te stavimo sok od naranče. Potom u malo vode razmutimo gustin te ga stavljamo u taj umak od karameliziranog šećera. Milce drobimo i stavljamo u foliju te sa njima stavljamo začine (sol, papar) malo zagorskog špeka te malo pačje masti od pečenja. Zamotamo roladicu u foliju i stavljam kuhati.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Dražen Pripeljaš, PUNKT BEER HOUSE

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pileća prsa u umaku od naranče - PROČITAJTE Rolada "Kostajnica" - PROČITAJTE Medena priča Zagorja - PROČITAJTE Skuša s povrćem u foliji - PROČITAJTE Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom i ananasom -...