Rižoto od piletine s crnim vinom

Autor: sntomic   (palac x 98015) |moji recepti

0
1 pileći file 1 srednja glavica luka/kapule, isjeckana 1 kavena žličica curry-a 1 kavena žličica mljevene crvene paprike (ljute) 1 žličica koncentrata rajčice 1 i pol šalice (od 2 dcl) riže (arborio) 2 dcl crnog vina oko 4 šalice vruće vode 1 žličica soli svježe mljeveni papar i peršin maslinovo ulje oko 3 žlice (kod mene ofrlje :)) Priprema: U širu tavu staviti ulje, dodati kapulu, malo posloliti i pirjati dok luk ne omekša i počne blago žutiti. Dodati narezano meso, pržiti ga sa svih strana pa onda dodati začine: curry, paprika, koncentrat rajćice,.. promiješati nek se malo začini ugriju i počnu puštati mirise, dodati riži te i nju pržiti oko 2 - 3 minute stalno miješajući. Usuti vino, miješati sve dok vino ne ispari pa onda uliti prvu šalicu vode...nastaviti miješati, posoliti i popapriti te svaki put kada tekućina ispari dodati sljedeću šalicu vode... Kada je skoro sva voda isparila, a riža skuhana al dente odnosno malo tvrda u sredini, rižoto je gotov i s njim odmah na stol...gotov rižot posuti isjeckanim peršinom i poslužite odmah. Poslužiti ga uz neku sezonsku salatu, po želji možete ga posuti i ribanim parmezanom... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Svako ima neko svoje uvjetno rečeno "džoker" jelo..ono kada ti mozak stane i ništa ti drugo ne pada na pamet...eh, kod mene je to rižoto...jedan od načina pripreme je i ovaj
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 1 srednja glavica luka/kapule, isjeckana
  • 1 kavena žličica curry-a
  • 1 kavena žličica mljevene crvene paprike (ljute)
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 1 i pol šalice (od 2 dcl) riže (arborio)
  • 2 dcl crnog vina
  • oko 4 šalice vruće vode
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar i peršin
  • maslinovo ulje oko 3 žlice (kod mene ofrlje :))

Priprema:

U širu tavu staviti ulje, dodati kapulu, malo posloliti i pirjati dok luk ne omekša i počne blago žutiti. Dodati narezano meso, pržiti ga sa svih strana pa onda dodati začine: curry, paprika, koncentrat rajćice,.. promiješati nek se malo začini ugriju i počnu puštati mirise, dodati riži te i nju pržiti oko 2 - 3 minute stalno miješajući. Usuti vino, miješati sve dok vino ne ispari pa onda uliti prvu šalicu vode...nastaviti miješati, posoliti i popapriti te svaki put kada tekućina ispari dodati sljedeću šalicu vode...
Kada je skoro sva voda isparila, a riža skuhana al dente odnosno malo tvrda u sredini, rižoto je gotov i s njim odmah na stol...gotov rižot posuti isjeckanim peršinom i poslužite odmah. Poslužiti ga uz neku sezonsku salatu, po želji možete ga posuti i ribanim parmezanom...

Prosjek: 4.5 (+4)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)