Džem od pečenih šljiva sa cimetom i grožđicama

Autor: byB   (palac x 4865) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
Vrijeme je šljiva , a to znači da je vrijeme i za domaći džem od šljiva. Možemo ga napraviti sa ili bez dodataka, ali možemo ga napraviti i od pečenih šljiva, k tome i sa dodacima. Mirisno, aromatično ukusno !
Džem od pečenih šljiva
  • - 1 kg šljiva očišćenih od koštica
  • - 250 g smeđeg šećera (trošimo 50g + 200 g)
  • - 2 žličice cimeta u prahu
  • - 1 vrećica vanilin šećera
  • - 50 g grožđica

- Šljive, oprane i očišćene od koštica prerezati na polovice i slagati ih u tepsiju od pećnice na koju je prethodno stavljen papir za pečenje (na jednu tepsiju, gusto posložene, stane točno 1 kg šljiva)
- Složene šljive zatim ravnomjerno posuti sa 50 g smeđeg šećera i sa 2 žličice cimeta
- Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći oko 20 minuta .
- Pečene šljive prebaciti u posudu za kuhanje i obavezno dodati sav sok koji su pustile u pečenju (šljive će pustiti dosta soka, ja sam ga imala skoro 2 dcl)
- Šljive u posudi za kuhanje po želji usitniti štapnim mikserom, dodati preostalih 200 g smeđeg šećera, vanilin šećer i grožđice.
- Kuhati na srednjoj vatri uz stalno mješanje dok se ne zgusne, trebati će oko 45 minuta

Džem je gotov, razliti ga u čiste i zagrijane staklenke, dobro ih zatvoriti , okrenuti na poklopac i ostaviti da tako stoje 10 minuta. Vratiti ih na pravu stranu, ohladiti i potom degustirati :)
 

Prosjek: 3.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: homemadebyb.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)