Tijesto za pizzu

2 šalice badema 1 šalica lanenih sjemenki 1 šalica vode 1 žlica sušenog bosiljka 1 žlica sušenog timijana ili majčine dušice morske soli, prema ukusu Priprema:  Stavite bademe u multipraktik i miksajte ih dok ne dobijete sitno bademovo brašno. To je najvažniji korak. Odložite bademe u veliku  zdjelu te dodajte ostale sastojke. Umiješajte žlicom ili rukama. Trebalo bi nalikovati teksturi tijesta za pizzu. Napravite male pizze od tijesta. Ako su vam ruke previše ljepljive, operite ih i osušite. Stavite tijesto na papir za pečenje ili na masni papir ladice dehidratora. Dehidrirajte tijesto 8 – 10 sati na 42 °C. Nakon 4 – 5 sati tijesto treba ukloniti s teflex papira ili masnog papra i okrenuti. Dehidrirajte ga dok ne bude potpuno suho. Nakon što su tijesta za pizzu gotova, pohranite ih u prozirnu foliju i spremite u hladnjak ili zamrzivač. Tako ćete imati spremljeno sirovo tijesto za pizzu, koje možete čuvati do 14 dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Tijesto za domaću pizzu najbolji recept
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 2 šalice badema
  • 1 šalica lanenih sjemenki
  • 1 šalica vode
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • 1 žlica sušenog timijana ili majčine dušice
  • morske soli, prema ukusu

Priprema: 

Stavite bademe u multipraktik i miksajte ih dok ne dobijete sitno bademovo brašno. To je najvažniji korak. Odložite bademe u veliku  zdjelu te dodajte ostale sastojke. Umiješajte žlicom ili rukama. Trebalo bi nalikovati teksturi tijesta za pizzu. Napravite male pizze od tijesta. Ako su vam ruke previše ljepljive, operite ih i osušite. Stavite tijesto na papir za pečenje ili na masni papir ladice dehidratora. Dehidrirajte tijesto 8 – 10 sati na 42 °C. Nakon 4 – 5 sati tijesto treba ukloniti s teflex papira ili masnog papra i okrenuti. Dehidrirajte ga dok ne bude potpuno suho. Nakon što su tijesta za pizzu gotova, pohranite ih u prozirnu foliju i spremite u hladnjak ili zamrzivač.
Tako ćete imati spremljeno sirovo tijesto za pizzu, koje možete čuvati do 14 dana.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.

Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Biljni sjemenkasti krekeri - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE Kruh od luka - PROČITAJTE Bruschetta krekeri - PROČITAJTE Njoki od bundeve - PROČITAJTE