Žličnjaci sa sirom

recepti_bez_slike
6 žlica svježeg kravljeg sira 20 dag brašna 1 žlica pšenične krupice 2 jaja 1 dl mlijeka 1 žlica masti ili margarina 10 dag krušnih mrvica ulje, sol Priprema: U dubljoj zdjeli izgnječite sir, dodajte jaja, mast ili margarin i mlijeko, posolite i izmiješajte. Na kraju dodajte brašno i krupicu pa umijesite mekano tijesto. Zatim od ove smjese žlicom oblikujte žličnjake i stavljajte ih u kipuću posoljenu vodu. Prije svakog oblikovanja žličnjaka žlicu uronite u kipuću vodu da se smjesa kod zakuhavanja lako odvoji od žlice. Kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta. Skuhane žličnjake ocijedite, poslažite ih u slojevima u zdjelu pa svaki sloj prelijte zagrijanim uljem i pospite poprženim mrvicama. Poslužite kao topli prilog uz mesna jela s umakom ili kao samostalno jelo uz salatu po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)

Sastojci:

  • 6 žlica svježeg kravljeg sira
  • 20 dag brašna
  • 1 žlica pšenične krupice
  • 2 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica masti ili margarina
  • 10 dag krušnih mrvica
  • ulje, sol

Priprema:

U dubljoj zdjeli izgnječite sir, dodajte jaja, mast ili margarin i mlijeko, posolite i izmiješajte. Na kraju dodajte brašno i krupicu pa umijesite mekano tijesto. Zatim od ove smjese žlicom oblikujte žličnjake i stavljajte ih u kipuću posoljenu vodu. Prije svakog oblikovanja žličnjaka žlicu uronite u kipuću vodu da se smjesa kod zakuhavanja lako odvoji od žlice. Kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta. Skuhane žličnjake ocijedite, poslažite ih u slojevima u zdjelu pa svaki sloj prelijte zagrijanim uljem i pospite poprženim mrvicama. Poslužite kao topli prilog uz mesna jela s umakom ili kao samostalno jelo uz salatu po želji.

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)