Zlevka od rucleva brašna sa sirom

recepti_bez_slike
2/3 brašna od rudi (odklasak od kukuruza), volumenski (25 dkg po težini) 1/3 kukuruznog brašna, volumenski (20 dkg po težini) 4 dcl domaćeg vrhnja 8 dcl mlijeka 2  jaja 1 prašak za pecivo sol Nadjev: 15 dkg domaćeg kravljeg sira 1 jaje sol Priprema:  Staviti u zdjelu vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol, brašno od ruci i i kukuruzno brašno i mlijeko te sve skupa promiješati. Staviti na toplo da tijesto odstoji. Smjesu staviti u posudu za pečenje koja se prije toga premaže domaćim putrom. Kravlji sir pomiješati s jednim jajetom. Sol dodati po želji. Sir premazati po gotovoj smjesi. Staviti u vruću pećnicu i peći dok ne porumeni. Zlevka se jede topla.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 2/3 brašna od rudi (odklasak od kukuruza), volumenski (25 dkg po težini)
  • 1/3 kukuruznog brašna, volumenski (20 dkg po težini)
  • 4 dcl domaćeg vrhnja
  • 8 dcl mlijeka
  • 2  jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • sol

Nadjev:

  • 15 dkg domaćeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • sol

Priprema: 

Staviti u zdjelu vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol, brašno od ruci i i kukuruzno brašno i mlijeko te sve skupa promiješati.

Staviti na toplo da tijesto odstoji. Smjesu staviti u posudu za pečenje koja se prije toga premaže domaćim putrom.

Kravlji sir pomiješati s jednim jajetom.

Sol dodati po želji. Sir premazati po gotovoj smjesi. Staviti u vruću pećnicu i peći dok ne porumeni. Zlevka se jede topla.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)