Žgvacet od teletine

recepti_bez_slike
65 dag teletine od plećke glavica luka režanj češnjaka 3 rajčice žlica brašna dl bijelog vina grančica peršinovog lista prstohvat bosiljka prstohvat mažurana ulje papar sol Priprema: Meso operite, narežite na kockice pa ga malo popržite na zagrijanom ulju. Tada dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa dodajte oguljenu i narezanu rajčicu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list, bosiljak, mažuran, posolite i popaprite. Uz dolijevanje malo tople vode pirajte da meso posve omekša, a tekućina ispari. Tada jelo pospite brašnom, promiješajte i zalijte vinom i vodom da meso hude prekriveno, pa na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+999)

Sastojci:

  • 65 dag teletine od plećke
  • glavica luka
  • režanj češnjaka
  • 3 rajčice
  • žlica brašna
  • dl bijelog vina
  • grančica peršinovog lista
  • prstohvat bosiljka
  • prstohvat mažurana
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso operite, narežite na kockice pa ga malo popržite na zagrijanom ulju. Tada dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa dodajte oguljenu i narezanu rajčicu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list, bosiljak, mažuran, posolite i popaprite. Uz dolijevanje malo tople vode pirajte da meso posve omekša, a tekućina ispari. Tada jelo pospite brašnom, promiješajte i zalijte vinom i vodom da meso hude prekriveno, pa na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.

 

Prosjek: 4 (+999)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)