Zelena krem-juha

recepti_bez_slike
20 dag špinata 1 režanj češnjaka 4 žlice kiselog vrhnja 1 žumance 1 žlica brašna 2 žlice naribanog sira parmezana maslac ulje vegeta sol papar Priprema: Špinat očistite, operite pa ga kuhajte 5 minuta, a zatim ga ocijedite i nasjeckajte. Na žlici maslaca popržite brašno, dodajte nasjeckani češnjak i špinat, pa zajedno popržite 2-3 minute. Zatim zalijte vodom u kojoj se špinat kuhao, pospite vegetom, popaprite i pustite da lagano kuha oko 10 minuta. Tada u zgotovljenu juhu dodajte razmučeno jaje s kiselim vrhnjem i izmiješajte. Juhu ulijte u tanjure i pospite naribanim parmezanom. Poslužite s kockicama kruha poprženim na ulju.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+372)
Neznam kako vi, ali ja i moji smo ljubitelji juhe. Što zdravija to bolja, pa evo jedne takve. Šprinat ćete još brže skuhati ako ga stavite u dobro posoljenu vodu, zatim ga isperete i kuhate u kipućoj vodi kojoj ćete dodati soli. Ako još niste, probajte i ovu juhu sami napraviti

Sastojci:

  • 20 dag špinata
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žumance
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • maslac
  • ulje
  • vegeta
  • sol
  • papar

Priprema:

Špinat očistite, operite pa ga kuhajte 5 minuta, a zatim ga ocijedite i nasjeckajte. Na žlici maslaca popržite brašno, dodajte nasjeckani češnjak i špinat, pa zajedno popržite 2-3 minute. Zatim zalijte vodom u kojoj se špinat kuhao, pospite vegetom, popaprite i pustite da lagano kuha oko 10 minuta. Tada u zgotovljenu juhu dodajte razmučeno jaje s kiselim vrhnjem i izmiješajte. Juhu ulijte u tanjure i pospite naribanim parmezanom. Poslužite s kockicama kruha poprženim na ulju.

 

 

Prosjek: 4 (+372)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)