Zec s ružmarinom na dalmatinski način

Autor: Miljac   (palac x 314) |moji recepti

0

 sastojci:

  • 1 kg zečjeg mesa od plećke
  • 10 dag suhe mesnate slanine
  • 3 dl crnog vina
  • 5 dag šampinjona
  • grančica ružmarina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema: 

Zečje meso u komadu popaprite pa ostavite stajati preko noći na hladnom mjestu. Drugog dana meso narežite na manje komade, pa ga popržite na ulju sa svih strana. Zatim meso zalijte vinom, pa kada vino prekipi, dodajte šampinjone narezane na tanke listiće i slaninu narezanu na kockice. Posolite, popaprite, pospite ružmarinom, zalijte s malo tople vode i pirjajte da meso i šampinjoni posve omekšaju, a tekućina ispari. Tada meso pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite skuhanim makaronima, prelivenim kiselim vrhnjem i posutim naribanim sirom trapistom, te salatom od naribane svježe mrkve, prelivene limunovim sokom i posute nasjeckanim vlascem.

 

Prosjek: 4 (+900)
1 kg zečjeg mesa od plećke 10 dag suhe mesnate slanine 3 dl crnog vina 5 dag šampinjona grančica ružmarina 2 grančice peršinovog lista ulje papar sol  priprema:  Zečje meso u komadu popaprite pa ostavite stajati preko noći na hladnom mjestu. Drugog dana meso narežite na manje komade, pa ga popržite na ulju sa svih strana. Zatim meso zalijte vinom, pa kada vino prekipi, dodajte šampinjone narezane na tanke listiće i slaninu narezanu na kockice. Posolite, popaprite, pospite ružmarinom, zalijte s malo tople vode i pirjajte da meso i šampinjoni posve omekšaju, a tekućina ispari. Tada meso pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite skuhanim makaronima, prelivenim kiselim vrhnjem i posutim naribanim sirom trapistom, te salatom od naribane svježe mrkve, prelivene limunovim sokom i posute nasjeckanim vlascem.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+900)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

"Još jedan recept iz TOP 50"