Zapečeno carsko povrće

recepti_bez_slike

Za pripremu ovog jela potrebni su slijedeći sastojici:

  • vrećica carskog povrća (može Ledo)
  • vrhnje za kuhanje
  • 200gr. sira livada
  • mala kockica putera

Mješavinu za carsko povrće ubaciti u proključalu slanu vodi i kuhati 10 min.

Kada prođe 10 min carsko povrće procjediti i staviti u vatrostalnu posudu. Onda uzeti kockicu putera i isjeći na male komadiće i staviti po povrću,zatim posuti vrhnjem za kuhanje i na kraju izribati livada sir.

Staviti u pećnicu koju smo predhodno zagrijali na 200 stepeni c i peći oko 20-min (dok se ne uhvati fina rumena korica na površini). Poslužiti toplo povrće uz čašu jogurta.Ukusno i lagano.

Prosjek: 4 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)