Zapečeni karfiol

Autor: DAGMARKA   (palac x 3244) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 velki karfiol 4 jaja 1 kiselo vrhnje 1 vrhnje za kuhanje malo mlijeka sol, papar, vegeta po želji sir grabancijaš nasijeckani peršin Priprema: Očistimo karfiol, podijelimo na "cvijetiče", skuhamo. Kad je skuhan stavimo u zdjelu za pečenje, razmutimo jaja, vrhnje, mlijeko, sol, papar, vegetu, nasijeckani peršin, na karfiol stavimo razmrvljen grabancijaš a sve zalijemo razmučenim jajima i vrhnjem. Pečemo u pećnici na 200st. 30min Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.4 (+5)
Ovo jelo pravim često, može biti i glavno i prilog uz meso
Zapečeni karfiol

Sastojci za zapečeni karfiol

  • 1 velki karfiol
  • 4 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • malo mlijeka
  • sol, papar, vegeta
  • po želji sir grabancijaš
  • nasijeckani peršin

Priprema:

Očistimo karfiol, podijelimo na "cvijetiče", skuhamo. Kad je skuhan stavimo u zdjelu za pečenje, razmutimo jaja, vrhnje, mlijeko, sol, papar, vegetu, nasijeckani peršin, na karfiol stavimo razmrvljen grabancijaš a sve zalijemo razmučenim jajima i vrhnjem.

Pečemo u pećnici na 200st. 30min

Prosjek: 3.4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika 666's

Lijepo izgleda! Dobra kombinacija u svakom slučaju za one koji vole karfiol! Vi to jedete kao glavno jelo? jel probao netko napraviti sa tjestenimom još, i dodati parmezan? Ako niste, probajte...fine su sve kombinacije. Jedino moji uz to žele samo šnicle i ništa drugo

2
Slika korisnika irena091's

Looooda sam za karfiolom, mogla bih ga svaki dan jesti :) Pravila sam ovo i odlično je, k tome brzo gotovo što je za današnja vremena od presudne važnosti čini se...
Ja znam ponekad i krumpir skuhati i dodati uz to da je malo zasitnije ako ne ide samo kao prilog.
Super recept, no nisam još nikada stavljala peršin, moram i to probati :)
hvala

3
Slika korisnika DAGMARKA's

irena091,hvala za lijepi komentar!!!i moja mama stavlja nekad krumpir i kad ga skuha onda ga zapeče sa tim karfiolom.ja sam napravila neke preinake a moj muž nemože živit bez peršina pa sam ga stavila.lijep pozdrav!!!!!