Zagorsko kiselo zelje s buncekom

Autor: lejla   (palac x 86) |moji recepti

0

Sastojci:

  • suhi svinjski buncek (kračica)
  • 10 dag suhe slanine
  • l kg narezanog kiselog kupusa
  • 2 glavice luka
  • l dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 3 -4 zrna papra
  • mast

Priprema:

Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.

 

 

Prosjek: 5 (+179)
suhi svinjski buncek (kračica) 10 dag suhe slanine l kg narezanog kiselog kupusa 2 glavice luka l dl bijelog vina 1 lovorov list 3 -4 zrna papra mast Priprema: Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+179)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
osam - = sedam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

JUHU!!! Bolje je bez žganaca

"Još jedan recept iz TOP 50"