Zagorsko kiselo zelje s buncekom

Autor: lejla   (palac x 240) |moji recepti

0

Sastojci:

  • suhi svinjski buncek (kračica)
  • 10 dag suhe slanine
  • l kg narezanog kiselog kupusa
  • 2 glavice luka
  • l dl bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 3 -4 zrna papra
  • mast

Priprema:

Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.

 

 

Prosjek: 5 (+179)

Ovo treba probati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Poseban sekeli gulaš - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Rizi bizi - PROČITAJTE
suhi svinjski buncek (kračica) 10 dag suhe slanine l kg narezanog kiselog kupusa 2 glavice luka l dl bijelog vina 1 lovorov list 3 -4 zrna papra mast Priprema: Buncek dobro operite pa ga kuhajte u dosta vode toliko dugo dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti. Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar. Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+179)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

JUHU!!! Bolje je bez žganaca

"Još jedan recept iz TOP 50"