Žganci "Zagorsko cvertje"

recepti_bez_slike
6 jaja 30 dag kukuruzne krupice 4 glavice luka 3 žlice sitnih čvaraka mast sol Postupak pripreme žganaca: Skuhajte žgance po uputi na kutiji. Još je bolje ako možete kupiti kukuruznu krupicu mljevenu na domaći način. Zatim kuhane žgance oblikujte u žličnjake, složite ih u plitku zdjelu i prelijte zagrijanom masti. Posebno luk narežite na ploške i popržite na masti, dodaj te razmućena jaja pomiješana sa čvarcima, posolite i miješajte da se jaja isprže. Pržena jaja zdrobite vilicom i pospite po žgancima. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa posutu mljevenom crvenom paprikom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+232)
Žgance volim na sve načine, ali na ovaj nekako najviše

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 30 dag kukuruzne krupice
  • 4 glavice luka
  • 3 žlice sitnih čvaraka
  • mast
  • sol

Postupak pripreme žganaca:

Skuhajte žgance po uputi na kutiji. Još je bolje ako možete kupiti kukuruznu krupicu mljevenu na domaći način. Zatim kuhane žgance oblikujte u žličnjake, složite ih u plitku zdjelu i prelijte zagrijanom masti.

Posebno luk narežite na ploške i popržite na masti, dodaj te razmućena jaja pomiješana sa čvarcima, posolite i miješajte da se jaja isprže. Pržena jaja zdrobite vilicom i pospite po žgancima. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa posutu mljevenom crvenom paprikom.

 

Prosjek: 4 (+232)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)