Vrbovečke češnjovke s kiselim kupusom

recepti_bez_slike
2 para kobasica češnjovki 75 dag kiselog kupusa 5 dag suhe slanine 4 glavice luka 1 lovorov list pola žličice papra u zrnu  žlica brašna 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje malo šećera, papar  priprema:  Glavicu kiselog kupusa narežite na rezance, zalijte vodom i stavite kuhati zajedno s lovorovim listom i paprom u zrnu. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte slaninu narezanu na kockice i zajedno kratko popržite, a zatim stavite u posudu s kiselim kupusom i kuhajte da se kupus posve skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa, po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno skuhajte kobasice, a zatim ih na ulju popržite. Kuhanom kupusu dodajte zapržak - na ulju popržite brašno, dodajte mljevenu papriku, zali te s malo vode, zatim popaprite, pošećerite i kratko vrijeme zajedno prokuhajte. Jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom, istresite ga u zdjelu, odozgo poslažite pržene kobasice i prelij te masnoćom u kojoj su se kobasice pržile. Poslužite uz kuhane žgance ili kuhani slani krumpir posut mljevenim krumpirom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

 Sastojci:

  • 2 para kobasica češnjovki
  • 75 dag kiselog kupusa
  • 5 dag suhe slanine
  • 4 glavice luka
  • 1 lovorov list
  • pola žličice papra u zrnu
  •  žlica brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • malo šećera,
  • papar

 priprema: 

Glavicu kiselog kupusa narežite na rezance, zalijte vodom i stavite kuhati zajedno s lovorovim listom i paprom u zrnu. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte slaninu narezanu na kockice i zajedno kratko popržite, a zatim stavite u posudu s kiselim kupusom i kuhajte da se kupus posve skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa, po potrebi dolijte malo tople vode. Posebno skuhajte kobasice, a zatim ih na ulju popržite. Kuhanom kupusu dodajte zapržak - na ulju popržite brašno, dodajte mljevenu papriku, zali te s malo vode, zatim popaprite, pošećerite i kratko vrijeme zajedno prokuhajte. Jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom, istresite ga u zdjelu, odozgo poslažite pržene kobasice i prelij te masnoćom u kojoj su se kobasice pržile. Poslužite uz kuhane žgance ili kuhani slani krumpir posut mljevenim krumpirom.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)