Voćna torta

recepti_bez_slike
20 dkg brašna Pola žličice praška za pecivo 8 dkg šećera 8 dkg margarina jaje marmelada pola kg voća 2 dl slatkog vrhnja 4 dkg šećera Postupak pripreme Prosijte brašno i prašak. U brašno dodajute jaje i šećer, pa se pomoću noža izmiješaju s malo brašna. Margarin izrežite na tanke ploške, stavite na izmiješano, pokrijte s malo brašna i mijesite Kad je tijesto glatko umiješano, stavite na hladno mjesto ili frižider na sat vremena. Zatim  dvije trećine tijesta razvaljajte i stavite u namazano i posuto dno oblika za torte (promjera 26 cm), a od jedne trećine tijesta napravite dugi valjak, od kojega se napravi unaokolo rub tako da se tijesto u malim razmacima sa dva prsta stisne i prisloni na strane oblika. Tijesto izbodite malo viljuškom i stavite peći u ugrijanu pećnicu. Kad je tijesto pečeno i hladno, izvadite ga iz oblika, ravnu plohu namažite marmeladom, a odozgo složite jagodično voće, koje se prije očisti i opere, a može se staviti i kompot od bilo kakvog voća. Torta se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, a preostalo vrhnje se posebno servira. Voće se može preliti želeom, koji se dobije u prahu u vrećicama, pa se prema uputi razrijedi i njime prelije voće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+765)

Sastojci

  • 20 dkg brašna
  • Pola žličice praška za pecivo
  • 8 dkg šećera
  • 8 dkg margarina
  • jaje
  • marmelada
  • pola kg voća
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 4 dkg šećera

Postupak pripreme

Prosijte brašno i prašak. U brašno dodajute jaje i šećer, pa se pomoću noža izmiješaju s malo brašna. Margarin izrežite na tanke ploške, stavite na izmiješano, pokrijte s malo brašna i mijesite Kad je tijesto glatko umiješano, stavite na hladno mjesto ili frižider na sat vremena. Zatim  dvije trećine tijesta razvaljajte i stavite u namazano i posuto dno oblika za torte (promjera 26 cm), a od jedne trećine tijesta napravite dugi valjak, od kojega se napravi unaokolo rub tako da se tijesto u malim razmacima sa dva prsta stisne i prisloni na strane oblika. Tijesto izbodite malo viljuškom i stavite peći u ugrijanu pećnicu. Kad je tijesto pečeno i hladno, izvadite ga iz oblika, ravnu plohu namažite marmeladom, a odozgo složite jagodično voće, koje se prije očisti i opere, a može se staviti i kompot od bilo kakvog voća. Torta se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, a preostalo vrhnje se posebno servira. Voće se može preliti želeom, koji se dobije u prahu u vrećicama, pa se prema uputi razrijedi i njime prelije voće.

Prosjek: 4 (+765)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)