Velika čokoladna torta

Autor: Marica Čović   (palac x 187) |moji recepti

0
.....ljubitelji čokolade navalite.....torta je puna okusa čokolade, prosto se topi u ustima....

Sastojci za veliku čokoladnu tortu - biskvit:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašike badema da bude rahlo (ali za toliko umanjiti brašno)
  • 200 grama otopljene čokolade

Odvojimo bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke posebno umutimo u gusti šaum pa postepeno dodajemo žlicu po žlicu šećera i na kraju kada smo izmutili šećer sa bjelanjcima dodajemo postepeno jedan po jedan žumanjak. Lagano umiješamo otopljenu čokoladu te potom dodamo bademe i brašno. Peći na 200 C na foliji kojom smo obložili kalup za torte. Ohlađen biskvit prerezati po sredini i filovati sa 1/2 fila, ostalu polovinu fila iskoristiti za ukrašavanje torte i premazivanjem torte sa svih strana.

Sastojci za fil:

  • 12 jaja
  • 75 dag šećera
  • 3 žlice oštrog brašna ili gustina ( to sve tući na pari i u toplo dodati 200 grama otopljene čokolade)
  • 2 margarina izraditi i dodati u hladni fil

Sastojci za glazuru:

150 grama otopljene čokolade
100 grama biljnog margarina za kolače

Za manju tortu sve upola!

Prosjek: 2.5 (+2)

I ovo trebate pogledati:

Čoko Koko Kuglice - PROČITAJTE Sladoledna torta s Oreo keksićima - PROČITAJTE Sladoled kolač - PROČITAJTE Čoko-čoko-čoko torta - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE
12 jaja 12 kašika šećera 12 kašika brašna 3 kašike badema da bude rahlo (ali za toliko umanjiti brašno) 200 grama otopljene čokolade Odvojimo bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke posebno umutimo u gusti šaum pa postepeno dodajemo žlicu po žlicu šećera i na kraju kada smo izmutili šećer sa bjelanjcima dodajemo postepeno jedan po jedan žumanjak. Lagano umiješamo otopljenu čokoladu te potom dodamo bademe i brašno. Peći na 200 C na foliji kojom smo obložili kalup za torte. Ohlađen biskvit prerezati po sredini i filovati sa 1/2 fila, ostalu polovinu fila iskoristiti za ukrašavanje torte i premazivanjem torte sa svih strana. Sastojci za fil: 12 jaja 75 dag šećera 3 žlice oštrog brašna ili gustina ( to sve tući na pari i u toplo dodati 200 grama otopljene čokolade) 2 margarina izraditi i dodati u hladni fil Sastojci za glazuru: 150 grama otopljene čokolade 100 grama biljnog margarina za kolače Za manju tortu sve upola! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika cico's

Imam jedno pitanje, koji to kalup mora biti? Kalup promjera 32 cm? Ostalo sve jasno, trebamo ju za klinčev rođendan, pita ženica

A što predlažu drugi ljudi...

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

"Još jedan recept iz TOP 50"