Velika čokoladna torta

Autor: Marica Čović   (palac x 143) |moji recepti


recepti_bez_slike

.....ljubitelji čokolade navalite.....torta je puna okusa čokolade, prosto se topi u ustima....

Sastojci za veliku čokoladnu tortu - biskvit:

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašike badema da bude rahlo (ali za toliko umanjiti brašno)
  • 200 grama otopljene čokolade

Odvojimo bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke posebno umutimo u gusti šaum pa postepeno dodajemo žlicu po žlicu šećera i na kraju kada smo izmutili šećer sa bjelanjcima dodajemo postepeno jedan po jedan žumanjak. Lagano umiješamo otopljenu čokoladu te potom dodamo bademe i brašno. Peći na 200 C na foliji kojom smo obložili kalup za torte. Ohlađen biskvit prerezati po sredini i filovati sa 1/2 fila, ostalu polovinu fila iskoristiti za ukrašavanje torte i premazivanjem torte sa svih strana.

Sastojci za fil:

  • 12 jaja
  • 75 dag šećera
  • 3 žlice oštrog brašna ili gustina ( to sve tući na pari i u toplo dodati 200 grama otopljene čokolade)
  • 2 margarina izraditi i dodati u hladni fil

Sastojci za glazuru:

150 grama otopljene čokolade
100 grama biljnog margarina za kolače

Za manju tortu sve upola!

Prosjek: 4 (+431)
12 jaja 12 kašika šećera 12 kašika brašna 3 kašike badema da bude rahlo (ali za toliko umanjiti brašno) 200 grama otopljene čokolade Odvojimo bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke posebno umutimo u gusti šaum pa postepeno dodajemo žlicu po žlicu šećera i na kraju kada smo izmutili šećer sa bjelanjcima dodajemo postepeno jedan po jedan žumanjak. Lagano umiješamo otopljenu čokoladu te potom dodamo bademe i brašno. Peći na 200 C na foliji kojom smo obložili kalup za torte. Ohlađen biskvit prerezati po sredini i filovati sa 1/2 fila, ostalu polovinu fila iskoristiti za ukrašavanje torte i premazivanjem torte sa svih strana. Sastojci za fil: 12 jaja 75 dag šećera 3 žlice oštrog brašna ili gustina ( to sve tući na pari i u toplo dodati 200 grama otopljene čokolade) 2 margarina izraditi i dodati u hladni fil Sastojci za glazuru: 150 grama otopljene čokolade 100 grama biljnog margarina za kolače Za manju tortu sve upola! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+431)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i šest jednako je šest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika cico's

Imam jedno pitanje, koji to kalup mora biti? Kalup promjera 32 cm? Ostalo sve jasno, trebamo ju za klinčev rođendan, pita ženica