Varivo od poriluka

recepti_bez_slike
4 dkg masti  1 kg poriluka  3 dkg brašna  1/2 kg krumpira  sol papar Priprema: Poriluk se očisti, izreže na 3 cm duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zapreška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljen i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaju kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te pusti da sve zajedno prokuha. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+622)

Sastojci:

  • 4 dkg masti 
  • 1 kg poriluka 
  • 3 dkg brašna 
  • 1/2 kg krumpira 
  • sol
  • papar

Priprema:

Poriluk se očisti, izreže na 3 cm duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zapreška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljen i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaju kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te pusti da sve zajedno prokuha.

Prosjek: 4 (+622)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)