Vanjkušeki s vrganjima

recepti_bez_slike
750 gr brašna 2 žlice masti (krute) 4 dcl kiselog vrhnja 1 jaje sol Nadjev: 1 žlica masti (krute) 1 glavica crvenog luka 15 dkg vrganja - to se pirja te se u ohlađeno doda: 1 žlica nasjeckanog zelenog peršina 2 žlice naribanog sira 1 žlica kukuruznog brašna 1 jaje sol i papar po ukusu Zamijesiti tijesto i pustiti stajati 30 minuta. Priprema: Tijesto razvaljati i narezati na kvadratiće (oko 4 cm). Puniti nadjevom i peći. Ovo su pikantni vanjkušeki za zagorske kleti. Naravno, uz dobru kapljicu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Tijesto:

  • 750 gr brašna
  • 2 žlice masti (krute)
  • 4 dcl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • sol

Nadjev:

  • 1 žlica masti (krute)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 15 dkg vrganja
  • - to se pirja te se u ohlađeno doda:
  • 1 žlica nasjeckanog zelenog peršina
  • 2 žlice naribanog sira
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 1 jaje
  • sol i papar po ukusu

Zamijesiti tijesto i pustiti stajati 30 minuta.

Priprema:

Tijesto razvaljati i narezati na kvadratiće (oko 4 cm). Puniti nadjevom i peći.
Ovo su pikantni vanjkušeki za zagorske kleti.

Naravno, uz dobru kapljicu.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika naata's

Vrganji se pretpostavljam stavljaju svježi ??